Visszonulók a motorsportokban


Kimi Räikkönen kapcsán 2012 elején a visszatérésről beszéltek a motosportok világában, az idény végefelé azonban egyre több szó esik a nagy visszavonulásokról. Stoner, Biaggi, Schumacher és Loeb a technikai sportok királyai és mindannyian visszavonulnak.

HIRDETÉS


Összesen 24 világbajnoki cím, 275 GP-siker tulajdonosa távozik idény végén a technikai sportok versenyeiről. Természetesen a versenypályák környékéről biztosan nem tűnnek el teljesen, versenyen azonban valószínűleg már nem láthatjuk őket. A legfurább talán a mindössze 27 éves Casey Stoner visszavonulása, aki az ausztrál MotoGP futamon már teljesítette is utolsó futamát. 45 futamgyőzelemmel és két MotoGP-világbajnoki címmel búcsúzik. Max Biaggi 41 évesen, pár héttel korábban a Superbike-ban teljesítette utolsó versenyét. Az olasz motoros négyszer volt a 250-es kategória világbajnoka és kétszer a Superbike-ban is győzedelmeskedett. A királykategóriában 13 futamot nyert meg.

Az autósport két ikonja is a visszavonulás mellett döntött. A formula 1-es világbajnokságból két futam még hátravan, Michael Schumacher azonban már korábban bejelentette, hogy a továbbiakban nem versenyez többet. A hétszeres világbajnok német 2006-ban, idejekorán egyszer már visszavonult, de 2010-ben engedett korábbi főnöke Ross Brawn és a Mercedes vezetőinek és visszatért. Egy Monte Carlóban szerzett pole pozicíó és egy harmadik helyen kívűl azonban nem tudott jobb eredményt elérni, és saját bevallása szerint is a sikertelenség miatt már nem érezte a kellő motivációt. Schumacher hét vb-címmel és 91 futamgyőzelemmel a Formula 1 legsikeresebb versenyzőjeként vonul vissza.

Sebastien Loeb idei sikerével, immár a rali kilencszeres világbajnoka. A francia autóversenyző a fentiek közül az egyetlen aki „csak” részben vonul vissza, hiszen nyilatkozataiban világossá tette, ha kedve tartja hozzá jövőre is elindul néhány versenyen. Mind Michael Schumacher, mind Sebastien Loeb kategóriája rekordere a világbajnoki címeket és győzelmek számát figyelembe véve.

A bajnokok eredményei:
Casey Stoner - 2 vb a MotoGP-ben, 45 győzelem, 43 pole, 176 rajt
Max Biaggi – 6 vb (4 a 250-ben, 2 a Superbike-ban), 63 győzelem, 64 pole, 369 rajt
Sebastien Loeb – 9 vb a raliban, 76 győzelem, 163 rajt
Michael Schumacher – 7 vb a Formula 1-ben, 91 győzelem, 68 pole, 305 rajt (idén még 2 futam hátravan)

 Címkék:   Technikai sportok  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas