Morris, a mi szívünk is vérzik


Tyler Morris hivatalos kezdődobással búcsúzik el ma este a kolozsvári kosárdrukkerektől és klubjától, ahol csak Golden Boynak becézik. Az amerikai irányítónak a parketten lenne a helye, térdsérülése azonban kettévágta a karrierjét.

HIRDETÉS


Fájó szívvel olvastam a Kolozsvári-U Mobitelco szerdai közleményét, mely rendhagyó módon nem a sarkunkat taposó, Temesvári Timba elleni mérkőzést felvezető nyilatkozatokkal kezdődött, hanem egy keserű hírrel: Tyler Morris visszavonul. Visszavonul, néhány nappal a 26. születésnapja előtt. Visszavonul, mert a térdsérülése a vártnál sokkalta súlyosabb, és mert három különböző orvos javasolta neki, hogy hagyja abba a profi kosarazást. Abbahagyja. „A műtét előtt az orvosok felvilágosítottak, hogy nagyon rossz állapotban van a térdem, amely soha nem lesz a régi. Amikor az ember 26 éves már családalapításon gondolkodik, arra gondol, hogy szeretné aktívan élvezni az életét, hogy szeretne még szaladni...” – nyilatkozta Morris.

Ott voltam, amikor David Lawrence egy szerencsétlen mozdulattal szétroncsolta a térdét a Közép-európai Kosárlabda Liga 2010-es döntőjében. Akkor ugyanaz a feszült csend uralta a lelátókat, mint Tyler Morris egy évvel ezelőtti sérülésénél. EuroChallenge, Antwerp Giants elleni találkozó, és egy amerikai a parketten fetrengve üvölt, ahogy csak bír – ismerős kép. A későbbi diagnózis ugyanaz, mint Lawrence esetében: keresztszalag-szakadás. Na igen, sportvilágunk legsportszerűbb ágazata olykor kegyetlen a főszereplőivel. A klubvezetők azonban kegyesek voltak Morisszal, Lawrence-hez hasonlóan ő is visszatérhetett az operáció után, és ha nincs a tegnapi rossz hír, megmutathatta volna, milyen energiák lakoznak még benne.

Bocsásson meg nekem, de évek múltán nem elsősorban Lawrence-re fogok emlékezni, ha visszapörgetem, hogyan is lett bajnok a kolozsvári kosárlabdacsapat 2011 nyarán. Morris hajmeresztő félpályás kosara után az örömkönnyeikkel küszködő, egymást ismerő vagy épp nem ismerő drukkerek ölelkeztek, tapsoltak és ujjongtak a lelátókon. Ha nincs az a kosár, elképzelhető, hogy társai sem pancsolhattak volna kisvártatva a Szamosban, és a kolozsvári drukkerek meglehet, hogy nem ünnepeltek volna újabb bajnoki címet – 15 év várakozás után. Egy jó barátom azt mondta, élete egyik legmeghatározóbb élményét nyújtotta az a meccs. Elhiszem neki.

Szerdai sajtótájékoztatóján Morris elmondta, fogalma sincs, mihez kezd most. Majd hozzátette, pár hónapos pihenő után nem kizárt, hogy edzőnek áll. Kezdésnek gyermekekkel szeretne foglalkozni. És itt bevillan egy viszonylag friss kép. A középiskola padjait koptató Kuti Nándor a Dinamo ellen második hivatalos meccsén kap lehetőséget a Kolozsvári U-Mobitelco felnőtt csapatánál. Mindössze pár percet tölt el a parketten, de ügyesen mozog, majd miután edzője lecseréli, Morris az elsők között pacsizik a fiatal, immáron egykori csapattársával.Címkék:   vélemény  kosárlabda  Kolozsvári U-Mobitelco  Tyler Morris  visszavonulás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas