Már majdnem teljes a mezőny az egyetemista futsaltornán


Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Országos Egyetemista Futsaltorna, ahol többnyire Erdélyből, de Bukarestből és a határón túlról is érkeznek magyar csapatok. Még lehet jelentkezni.

HIRDETÉS


A Sepsiszentgyörgyi Magyar Diákszövetség (SMDSZ) kezdeményezésére első alkalommal 2008 áprilisában szervezték meg a magyar egyetmisták közötti futsaltornát, azonban a szervezők elmondása szerint akkor még ők sem gondolták volna, hogy öt év elteltével már egy magas színvonalú, hagyománnyal rendelkező, barátságos sportrendezvénnyé növi ki magát.

Akkor 12 erdélyi csapat csapott össze egymással, azóta azonban Bukarestből, Budapestről, Debrecenből és a szlovákiai Komáromból is érkeztek magyar egyetemisták.

Idén, november 2-4. között 16 csapat méri össze erejét a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportteremben. A szervezők (Sepsi’08 futsal klub és a Háromszéki Ifjúsági Tanács) tavaszról őszre módosította a torna időpontját, így pedig kialakult egy négy helyszínből álló turnésorozat. Ugyanilyen típusú futsaltornát rendeznek decemberben Székelyudvarhelyen Erdélyi Labdarúgó Diák Kupa (ELDK) néven, márciusban Budapesten (Kárpát-medencei Egyetemek Kupája - KEK), és áprilisban Komáromban, a Selye János Egyetemen belül (Selye Kupa).

A szervezők célja egy jó hangulatú és magas színvonalú sportesemény megrendezése, amely lehetőséget nyújt minden magyar anyanyelvű egyetemistának a teremlabdarúgásban való megmérettetésre, továbbá alkalmat biztosítani az ismerkedésre, az immár kialakult barátságok ápolására.

Nevezni még október 24-ig lehet. A benevezés a határon túli csapatoknak ingyenes, azonban az erdélyieknek 150 lej. További információkért hívni lehet a 0747 99 35 48-as telefonszámot (Kedves Levente).

A 16 helyből tíz már foglalt, eddig a kolozsvári Visszhang Kupából jól ismert Golimpiákosz, 69’ Sixty Nine, Kamikaze FC, a budapesti ELTE SE, a marosvásárhelyi Marosi Orvosok, a csíkszeredai Sapientia, Brassóból az „este 9-től” és a Transilvania Brassó, valamint a helyi Ifjúsági FC és a Sepsi’08 lesznek biztos jelen a tornán.

Az eddigi tornák győztesei:

2008: Kolozsvári Góbék
2009: Golimpiákosz
2010: Marosi Orvosok
2011: Ifjúsági FC
2012: ???

 Címkék:   Országos Egyetemista Futsaltorna  Sepsiszentgyörgy  futsal  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas