Vereségbe szaladtak a kolozsvári amerikaifocisok


Amerikai vasárnapot tartottak Apahidán, ahol a Kolozsvári Crusaders a Bukaresti Rebelsszel csatázott. A fővárosiak jobban bírták a háromórás erőpróbát, s végül tízpontos különbséggel megnyerték a III. Ro Bowl odavágóját.

HIRDETÉS


Vasárnap délelőttre átalakult kissé a Kolozsvártól mindössze pár kilométerre fekvő apahidai futballpálya. A szervezők felöltöztették a kapukat, míg a pályát tízyardos parcellákra osztották fel. Érkezésünkkor már javában melegítettek a főszereplők, a kis lelátót pedig megtöltötték a családtagok, barátok, barátnők, néhány kolozsvári érdeklődő, valamint a helyi szotyivállalat lelkes munkatársai. A nézők jelentős többsége most találkozott először a tengerentúlról származó sportág amúgy bonyolult szabályaival, így a nézőtéren igencsak foglalkoztatva voltak a környékbeli amerikaifoci-guruk, de összességében nagyon jól szórakozott mindenki, aki kilátogatott erre a nem mindennapi sporteseményre.

Galériánk megtekintséhez klikk a fotóra!

Mivel idén mindössze két csapat nevezett a bajnokságba, a szervezők azonnal belecsaptak a lecsóba, két mérkőzésen dől el, ki lesz az idei román amerikaifoci-bajnok. Az odavágó alaphangját az apahidai polgármester, Grigore Fati erőtlen kezdőrúgása adta meg, de szerencsére a Kolozsvári Crusaders, valamint a Bukaresti Rebels játékosai már nem finomkodtak: kőkemény ütközésekkel kezdődött a találkozó, amely mindent egybevetve, három órát tartott, és a csapatok felkészültségét dicséri, hogy a karambolok hasonlóan kemények voltak a mérkőzés első és második felében.

Ellentétben a csapatokkal, a szervezők nem igazán voltak a helyzet magaslatán: a hangosbemondó ritkán találta el a pontos eredményt, a sportoldal.ro-tól viszont piros pontot kaptak a rendezők a félidei zeneválasztásért. A szünetben ugyanaz a dal szólt, mint augusztus 12-én a londoni O2 Arénában, miután az amerikai férfi kosárlabda-válogatott megvédte olimpiai elsőségét, azaz Bruce Springsteentől a Born in the U.S.A.

Ami a játékot illeti, a fővárosiak felkészültebben érkeztek a III. Ro Bowl első meccsére. Mindezt a 26:16-os végeredmény is igazolja, a mérkőzés viszont izgalmasra sikerült, köszönhetően a házigazdák nagy küzdésének. Egy gyengébb kezdés után a Crusaders a középső negyedekben átvette a vezetést is, de a Bukaresti Rebels játékosai jobban bírták a végét, így ők hagyták el győztesként a pályát. 20:16-os Rebels-vezetésénél a Crusaders irányítója az ellenfélhez passzolta a labdát, s ezzel elúszott a győzelem. Rafael Ruiz, a kolozsváriak vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a vereség egyik oka a Rebels-szélsők gyorsaságában kereshető, az edző ugyanakkor kiemelte, hogy a végére mentálisan összeesett a csapata.


 Címkék:   amerikaifoci  Kolozsvári Crusaders  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas