Szatmári érem a paralimpián


A londoni paralimpia keddi versenynapján a magyar kerekesszékes vívók három éremmel gazdagították a küldöttség éremkollekcióját. A számunkra legkedvesebb, az Osváth Richárd szatmárnémeti vívó által szerzett bronzérem.

HIRDETÉS


Osváth Richárd a férfiak A kategóriájában – a felállni képes versenyzők között – szerzett bronzérmet a tőrözők egyéni küzdelmeiben. A barátok által csak Ricsinek szólított szatmárnémeti sportoló első paralimpiáján szerepelt, a bronzmérkőzésen a francia Damien Tokaliant verte 15-7 arányban. „Elégedett vagyok a mai nappal, ezt kívánom mindenkinek az első paralimpiáján" – mondta boldogan. "Nagyon izgultam az éjjel, nem sokat aludtam, de azt hiszem, ilyenkor minden sportoló így van ezzel. Egy éve még csak a kijutás volt a célom, nagyszerű érzés, hogy érmesként megyek haza.” – nyilatkozta az MTI-nek Osváth. A folytatásban éremesélyekkel, szeptember nyolcadikán lép pástra a tőrözők csapatversenyében.

A nők hasonló kategóriájában, a 33 éves Krajnyák Zsuzsanna a harmadik helyért vívott mérkőzésen végig vezetve, magabiztosan, 15-4-re győzte le a nála öt évvel idősebb Juhász Veronikát az ExCeL sportközpont csarnokában - számos magyar szurkoló buzdítása közepette.

Ezüstérmet szerzett a B kategóriás – felállni képtelen – tőrözők egyéni mezőnyében Dani Gyöngyi. A 37 éves versenyzőt a döntőben a kínai Jao Fang verte 15-10 arányban. Az Athénban szerzett három ezüstérem után Dani Gyöngyinek ez a negyedik paralimpiai ezüstje. A folyatásban párbajtőrben és csapatban azonban a javításra is esélye van.

Dani a 33 fős küldöttség hetedik érmét szerezte a brit fővárosban. A magyarok ezzel már túlszárnyalták a pekingi eredményt, 2008-ban ugyanis egy arannyal és öt bronzzal zártak.

sportoldal.ro/MTI
 Címkék:   Londoni paralimpia  vívás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas