„A Fradit visszautasítani nem szabad” – interjú Hodgyai Lászlóval


Nem hezitált. Összepakolt, stoppolt, és egy-kettőre Budapesten volt. Hodgyai Lászlót több mint egy hónapon át tesztelték a Ferencvárosnál, és a fiatal csíki csatár sikerrel vette az akadályokat. Egy cél lobog előtte: az NB1.

HIRDETÉS


A Csíkszeredai VSK-nál kezdted, az FCM tartalékcsapatában folytattad, nemrég pedig aláírtál a Ferencvároshoz. Mi jöhet még ?
– Én amondó vagyok, hogy ne szaladjunk ennyire előre. Örülök, hogy sikerült itt a Fradinál, keményen helyt kellett állnom úgy a pályán belül, mint azon kívül is. Persze vannak álmok egy sportoló életében, és célok, amiket el szeretne érni, de egyelőre szeretnék az NBII-ben helyt állni, és felkerülni az NBI-es csapat keretébe. A többi majd jön magától.

Hogyan kerültél az Üllői útiak látókörébe?
– Hadnagy Zsolt által jutott tudomásomra, hogy nekem megadatik az az esély, hogy szerencsét próbálhatok a Fradinál.

És csomagoltál, majd irány Budapest?
– Pontosan, szombaton délután kaptam a hírt, csomagoltam, stoppoltam a neten, szerencsére találtam is egy fiatalembert, aki pont Pestre indult vasárnap, és így már aznap este a pesti levegőt szívtam.

Feltételezzük, hogy Romániából is voltak ajánlataid, és azért szakmailag nézve a román futball mégiscsak magasabb szinten áll, mint a magyar…
– Úgy vélem, nem vagyok olyan helyzetben, hogy meg tudjam válaszolni, melyik ország futballja áll magasabb szinten. Volt ajánlatom Romániából és Magyarországról is, de átbeszéltem Zsolttal, így végül a Fradi mellett döntöttem, mert úgy gondolom, hogy a Fradit visszautasítani nem szabad.

Hathetes, sikeres tesztidőszakon vagy túl. Mit gondolsz, mivel győzted meg leginkább a Fradi-edzőket?
– Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy mennyire örvendek, hogy végül sikerrel zárhattam ezt a tesztidőszakot. A hat hét alatt láttak edzéseken, meccseken és volt idő arra is, hogy nagyjából megismerjenek. Úgy gondolom, nem okoztam csalódást és remélem nem is fogok ezek után sem, gondolok az edzőkre, a játékostársakra és azokra az emberekre, akik bíztak és bíznak abban, hogy nekem ez mind-mind sikerülhet. És ezúton is szeretném megköszönni a szüleimnek, testvéremnek, és a barátaimnak, hogy mindig számíthatok rájuk. Az eddigi segítséget a volt edzőimnek, Burus Csabának, Gál Ervinnek, Albu Lászlónak, Tamás Attilának, és Varró Sándornak, továbbá Fodor Józsefnek és Hajnal Gyuszi bácsinak, akik Vásárhelyen nagyon sokat segítettek, hogy minden mindig gördülékenyen menjen a karrierem eddigi szakaszában.

Ezen a szinten a tehetség, játéktudás, erőnléti szint mellett a játékosok karakterét is figyelembe veszik a szerződtetés előtt?
– Mivel egy nagyon profi klubról van szó, nem volt véletlen, hogy hat hétig teszteltek.

Egy plusz két évre szól a szerződésed, a hosszabbításhoz elvárás, hogy beverekedd magad az elsőszámú csapatba?

– Mindenképpen. Ha más nem is, de én elvárom magamtól.

Vereséggel rajtoltatok az NB II keleti csoportjában, és azóta sem tudtatok győzni. Túl vagy a bemutatkozáson?
– Én sajnos csak külső szemlélője lehettem a meccseknek, mivel még nem érkezett meg a játékengedélyem. De nagyon várom már, hogy bemutatkozhassak.

Az Újpest–Fradi derbire kilátogattál?
– Nem, viszont egy percét sem szalasztottam el. Sajnáltam a fiúkat, mert ismerem őket és tudom, hogy mindig szívvel-lélekkel játszanak, ezúttal nem volt szerencséjük. Remélem, nemsokára én is főszereplőként élhetek át ilyen derbiket.

A Ferencvárosnak híres szurkolótábora van Magyarországon. Eddig mennyit tapasztaltál meg az úgynevezett Fradi-szívből?
– Nézőként vettem részt a szezon első hazai meccsén. Még most is kiráz a hideg, ha arra gondolok, milyen hangulatot teremtenek a szurkolók! Ilyen élményben még nem volt részem eddig, lenyűgözött, csodálom a szurkolókat.

Egyes fórumokon kritizálták a szerződtetésedet, gólokkal válaszolsz majd nekik?
– Mindenkinek megvan a saját véleménye, én mindig 100%-os erőbedobással játszom, és próbálom a feladatomat teljesíteni. Mivel a feladatom gólszerzés, ezért természetesen ez az elsődleges cél.

Tavaly beszólítottak a román U20-as válogatottba. Milyen benyomásokkal tértél haza a korosztályos nemzeti csapat edzőtáborából?
– Meglepődtem, amikor Varró Sándor, az akkori edzőm, az egykori Marosvásárhelyi A.S.A. kapusa megkérdezte, hogy ha behívnának, mennék-e. Természetesen igent mondtam, mert büszkeséggel töltött el, hogy egyáltalán szóba kerültem. Nagyon jól éreztem magam, és remélem még lesz esélyem felvenni ilyen értékű mezt.

Korainak érezzük a kérdést, de nagyon kikívánkozik. Ha majd „nagy” leszel a román vagy a magyar válogatottban szerepelnél inkább?
– Nem első alkalom, hogy ezt a kérdést kell megválaszoljam. Azt mondom, várjuk meg míg „nagy” leszek, és akkor majd adok biztosabb választ.

Bónuszkérdések Hodgyai Lászlónak:

Ki az ideálod a futball- vagy sportvilágból?
– Alkalmam nyílt arra, hogy megismerhessem Csíkszereda legnagyobb futballistáját, Ilyés Róbertet, ő lenne az, akire ideálként felnézek, és akinek a karrierjét szeretném, ha én is nagyjából követhetném.

Kedvenc sportod? A foci most nem játszik!
– Mivel 10 évig kézilabdáztam Téglás Sándor kezei alatt, ezt tudnám kiemelni, de a kosárlabdázást is megszerettette velem Silló Géza a Márton Áron-os éveim alatt.

Kedvenc futballklubod? A Ferencváros most nem játszik!
– Real Madrid

Van olyan európai topklub, amit kifejezetten nem szeretsz?
– Nincs, aminek a focihoz köze van, általában szeretem.

Mit csinálsz, amikor nem focizol?
– Most a legnagyobb időtöltést a filmnézés tölti ki. Szeretek nagyon moziba járni. De szeretném elkezdeni a Testnevelési Egyetemet.

Válassz egyet az alábbiak közül!
a. Harmincméteres bombagól, szabadrúgásból
b. Ollógól, a felső kapufa segítségével
c. A 16-os széléről, kapásból, a hosszú felsőbe
d. Tizenegyesből, ahogy Pirlo csinálta a 2012-es Eb-n Anglia ellen
 

 

 

Névjegy

Név: Hodgyai László

Született: Csíkszereda, 1992.01.18

Posztja: csatár

Eddigi klubjai: Csíkszeredai Start 2000 (edzők: Burus Csaba, Gál Ervin), Csíkszeredai FC Siculum (edzők: Albu László, Tamás Attila), Marosvásárhelyi FCM (edzők: Varró Sándor, Olaru Marius).

 Címkék:   interjú  Hodgyai László  Ferencváros  átigazolás  magyar foci  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas