Novák Ede önmagát is meglepte


Feleségének ajánlotta londoni aranyérmét a csíkszeredai kerékpározó, cserében a hiányzásokért. Novák elmondta, ő is meglepődött azon, mennyire erős volt fejben a hétvégi versenyen.

HIRDETÉS


Mint arról beszámoltunk, Novák Károly Eduárd történelmet írt szombaton, miután megnyerte Románia első paralimpia aranyérmét. A pekingi ezüstérmes világcsúccsal kezdett a szombati egyéni üldözőversenyen, s a kvalifikációban szenzációsan tekerő Novák a döntőre is tartogatott elég muníciót: végig vezetve győzte le riválisát, korábbi csapattársát, a cseh Jiri Jezeket.

„Azt hiszem, pályafutásom egyik legnehezebb, egyben a legszebb napja volt a szombati. Hihetetlen, mennyi stressz felgyűlt. Arra gondoltam, hogy négy évben egyszer adódik ilyen lehetőség, így minden részlet fontos lehet, hogy ne hibázzak. Még most is meglep, ha arra gondolok, mennyire erős voltam lelkileg. A versenyek előtt általában nem érzem jól magam, mindig úgy tűnik, hogy a lábaimban nincs elég erő, és ez most sem volt másként. De összeszedtem magam és beteljesítettem az álmomat” – nyilatkozta a paralimpikon.

A Tusnád Cycling Team kerekese igyekezett mindenkinek köszönetet mondani az eddigi támogatásokért, kiemelte ugyanakkor a felesége hozzájárulását ehhez a sikertörténethez. „A győzelmet a felségemnek és a gyerekeimnek dedikálom. A feleségem attól a pillanattól kezdve mellettem állt, hogy megismerkedtünk, hitt az álomban, és azokban a kezdeti időszakokban is támogatott, amikor sokan próbáltak meggyőzni, hogy ne folytassam. Ráadásul eltűrte a hiányzásaimat is.”

„Áttörtem egy gátat, amely eddig ismeretlen volt. Nem számít, honnan származol, milyen nemzetiségű vagy, fogyatékkal versenyzel-e vagy sem, a sportban egy cél létezik, a győzelem” – tette hozzá.

Ami a folytatást illeti, további két verseny vár rá a londoni paralimpián. Szeptember 5-én (szerdán) a C4-esek országúti időfutamában nyerhet újabb érmet, másnap pedig a mezőnyverseny következik, szintén országúti kategóriában.


 Címkék:   paralimpia  kerékpározás  Novák Károly Eduárd  román érem  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas