Történelmi pillanat: Novák Ede paralimpiai aranyérmes!


Székelyföldi sportoló, Novák Károly Eduárd szerezte meg Románia első aranyát a paralimpiai játékok történetében. A londoni üldözőverseny fináléjában a Tusnád Cycling Team kerekese több mint három másodpercet vert az ezüstérmesre.

HIRDETÉS


Novák ezúttal pályakerékpározásban vágott vissza Jiri Jezeknek a négy évvel ezelőtti vereségért. Cseh vetélytársa Pekingben az országúti viadal időfutamában előzte meg a csíkszeredai sportolót, aki akkor ezüstérmes lett. A mai egyéni üldözőverseny döntőjében több mint három másodperccel bizonyult gyorsabbnak Novák, ráadásul az újdonsült aranyérmes világcsúcsot állított fel a koradélutáni selejtezőben. Rajta kívül egy romániai sportoló sem állt fel korábban paralimpiai dobogóra, így értelemszerűen aranyat sem szerzett még senki, ő az első.


fotó: Tusnád Cycling Team

Ede további két versenyszámban áll rajthoz Londonban. Szeptember 5-én a C4-esek országúti időfutamában nyerhet újabb érmet, másnap pedig a mezőnyverseny vár rá. Pénteken is tekert, és az egy kilométeres időfutamot hetedik helyen zárta a londoni Veloparkban.

Londoni paralimpia, pályakerékpározás
Férfi egyéni üldözőverseny (C4)

Aranyérmes: Novák Károly Eduárd, 4:42, 000 perc
Ezüstérmes: Jiri Jezek (cseh), 4:45, 232
Bronzérmes: Jody Cundy (brit),
 Címkék:   paralimpia  kerékpározás  Novák Károly Eduárd  román érem  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas