Másodszor is fellobban az olimpiai láng


A szerdai megnyitóünnepség keretében idén második alkalommal is fellobban az olimpiai láng Londonban, ezuttal a paralimpiai játékok idejére. A XIV. Nyári Paralimpiai játékok augusztus 29 és szeptember 9 között kerül megrendezésre.

HIRDETÉS


A 14. paralimpiai játékokon Magyarországot 33, míg Romániát hat sportoló képviseli. Mindkét küldöttség célja a pekingi szereplés túlteljesítése, hiszen a magyarok a kínai fővárosban egy arany- mellett öt bronzéremmel gazdagodtak, míg a románok egy ezüstérmet szereztek. A londoni szervezőbizottság egy egységként kezelte az olimpiát és a paralimpiát, a helyszínek mellett a kabalafigurák is hasonlóak. Sőt a nyító- és záróünnepség rendezője is ugyanaz, az Oscar-díjas Danny Boyle.

Pekingben a magyar csapat egyetlen aranyát Sors Tamás szerezte, aki a brit fővárosban is ott lesz. Az épek olimpiájához hasonlóan a magyar küldöttség legnépesebb serege itt is az úszóké. Sors Tamáson kívűl Tóth Tamástól várnak dobogós helyezést. A vívók csapata éppencsak lemarad az úszók mögött. Szekeres Pál és Krajnyák Zsuzsanna mellett a paralimpiai csapat tagja Osváth Richárd szatmárnémeti, de magyar színekben versenyző vívó is.

A román csapat éremre legesélyesebb tagja és egyben a zászlóvívője Novák Eduárd. Négy évvel korábban ő szerezte a román küldöttség egyetlen érmét. Londonban egy fokkal magasabbra állna a dobogón, amelyre esélyes a szintén csíkszeredai Török Imre is. A két kerekesen kívűl Kolozsvárról a Ciorap testvérek vesznek részt a paralimpián, Naomi 16 évével, a küldöttség legfiatalabb tagja és Samuel is az úszóversenyeken indul. Florin Cojoc atléta és Dacian Makszin asztaliteniszező a román paralimpiai csapat további tagjai.

A magyar paralimpiai csapat:
Pálos Péter, Berecki Dezső, Csonka András (asztalitenisz), Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, Orbán Csaba, Kanyó Zsolt (atlétika), Sas Sándor, Szávai Csaba (erőemelés), Lengyel Mónika (evezés), Szabó Nikolett, Papp Gábor (dzsúdó), Farkas László (kerekesszékes tenisz), Szekeres Pál, Osváth Richárd, Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Juhász Tamás, Juhász Veronika, Mató Gyula, pálfi Judit (kerekesszékes vívás), Gurisatti Gyula, Dávid Krisztina (sportlövészet), Sors Tamás, Vereckei Zsolt, Csuri Ferenc, Engelhardt Katalin, Illés Fanni, Kézdi Réka, Mellinger Csaba, Ráckó Gitta, Tóth Tamás, Zámbó Diána (úszás)
 Címkék:   Paralimpia  Londoni játékok  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas