Amerikaifocisok feszülnek egymásnak Kolozsváron


Első alkalommal rendeznek nemzetközi amerikaifoci-meccset Kolozsváron. Az egyetemi sportparkban a Crusaders a Békéscsabai Raptorsszal csap össze.

HIRDETÉS


Felkészülési találkozó keretében mérkőzik meg egymással a Kolozsvári Crusaders és magyarországi ellenfele, a Békéscsabai Raptors. A házigazdák közlése szerint az összecsapás szombaton, 14 órakor kezdődik az egyetemi sportpark (Babeş-park) rögbipályáján. A Crusaders játékosai minden érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre, amely sporttörténeti jelentőségű lesz, hiszen korábban nem rendeztek nemzetközi amerikaifoci-meccset a Szamos-parti városban. Tavaly ősszel itt bonyolították le a RO-Bowlra keresztelt román amerikaifutball-bajnokság döntőjét, amelyet a Bucharest Warriros csapata nyert meg.


 

A Kolozsvári Crusaders hivatalosan 2010 júliusában alakult meg. Az első edzést ugyanazon év februárjában vezényelte le a Rafael Ruiz, de az edzésen ekkor még csak egy kisebb, a sportág szabályaiból vajmi keveset ismerő társaság jelent meg. Viszonylag rövidő alatt azonban sportegyesületté nőtte ki magát a Crusaders, amely elindított egy súlyemelő szakosztályt is. Ha többet szeretne megtudni az egyesületről, látogasson el a cluj-crusaders.ro weboldalra.

 Címkék:   amerikaifoci  Kolozsvári Crusaders  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas