Smithnek Berki aranyára fáj a foga


A londoni olimpián hajszál híján aranyérmes brit tornász szerint nem megfelelő a jelenlegi pontozási rendszer. Louis Smith úgy véli, nem Berki Krisztián kellett volna első legyen lólengésben.

HIRDETÉS


Nem hagyja nyugodni Louis Smith-t (fotó), hogy második helyre szorult Berki Krisztián mögött a londoni olimpián: a brit tornász szerint nem jók a szabályok, neki kellett volna győznie. Berki és Smith egyformán 16,066 pontot kapott produkciójára, a sorrendet a kivitelezés döntötte el a magyar tornász javára. A szer brit specialistája viszont azzal érvel, hogy az ő gyakorlata nehezebb volt, ezért neki járt volna az első hely.

„Azt hiszem, nekem kellett volna aranyat nyernem és neki ezüstöt” – idézte a 23 éves szigetországi tornászt a Daily Mail internetes oldala egy vasárnapi cikkében. – Nem foglalkoztat az éremmegosztás, az én gyakorlatom nehezebb volt, több kockázatot vállaltam, ez nekem kellett volna, hogy kedvezzen.”

Smith hozzátette: amikor úgy változtatták meg a pontozást, hogy már nem legfeljebb tízest, hanem egyre magasabb értékeket lehet kapni, akkor ezzel olyan bátorítást adtak a tornászoknak, hogy minél nehezebb és látványosabb gyakorlatot állítsanak össze. Így az, hogy ezt most büntették, nem tűnik számára logikusnak.  „Azt hiszem, újra át kellene nézni az eredményeket, és ha ezt megteszik, remélhetőleg aranyat adnak nekem. Ha valakinek magasabb pontértékből indul a gyakorlata, az azt jelenti, hogy többet tesz bele a produkciójába, amely így érdekesebb lesz, ezt pedig díjazni kellene” – folytatta érvelését.
 

Arra ugyanakkor a cikkben nincs utalás, hogy Smith bármilyen hivatalos lépést tett volna az ügyben. Megemlítette viszont, hogy a riói olimpián már valószínűleg nem indul, de bízik benne, hogy a brit tornasport a jövőben is szállítja majd az eredményeket. Londonban a brit tornászok négy érmet szereztek.

MTI/sportoldal.ro

 Címkék:   torna  Berki Krisztián  Louis Smith  magyar érem  Londoni olimpia  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas