„Sportolóink emelt fővel tértek haza” – Octavian Morariu


Elégedetten nyilatkozott a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke a londoni teljesítményről. Bár itt-ott elmaradtak a sikerek, a sportvezető büszke, mint mondta, a román küldöttség minden nap érmekért harcolt.

HIRDETÉS


Két arannyal, öt ezüsttel és két bronzzal repült haza Londonból a román küldöttség. Octavian Morariu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke az otopeni-i repülőtér elnöki termében röviden értékelte a román szereplést a XXX. nyári ötkarikás játékokon: „Szeretném megköszönni a szép fogadtatást mindenkinek, aki kilátogatott a repülőtérre. Meleg, barátságos fogadtatásban volt részünk, különösen igaz ez az éremszerzőkre. Sportolóink emelt fővel tértek haza. Minden nap versenyben voltunk az érmekért, s bár egyesek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, sportolóink teljesítménye jelentősnek értékelhető, ha figyelembe vesszük a sportvilágon belüli egyre hangsúlyosabb globalizálódást.” – nyilatkozta Morariu, aki megjegyezte, hogy míg Sydney-ben 41 ország iratkozott fel az éremtáblázatra, addig London után 81 nemzet mondhatja el ugyanezt magáról.Izbaşa azon kevés román sportoló közé tartozik, aki (arany)érmet nyert Londonban

A vezető gratulált a sportolóknak, edzőiknek, de a sportági szövetségek képviselőinek is, és megjegyezte, hogy a következő olimpián nem szabad alább adni az Egyesült Királyságban szerzett érmek számát: „Gratulálok minden sportolónak, edzőnek és a szövetségek vezetőinek. Máris egy új olimpiai ciklus kezdődött el, és hatalmas kitartásra lesz szükség, hogy Rióban legalább olyan jó eredményeket érjünk el, mint Londonban.”

Románia az éremtáblázat 27. helyen végzett, s noha a Nemzetközi Olimpiai Szövetség Nagyezsda Osztapcsuk doppingvétsége miatt hétfőn a fehéroroszoktól elvett egy aranyat, a románok pozíciója változatlan maradt. Jelen állás szerint éppen a 2 arannyal, 5 ezüsttel, valamint 5 bronzzal álló Fehéroroszország 26. a listán. Legutóbb az 1964-es tokiói eseményen gyűjtött be mindössze két aranyat Románia, igaz, akkor magasabb volt az összéremszám (12 a mostani kilenchez képest). A Román Olimpiai és Sportbizottság nyolc érem megszerzését tűzte ki célul az idei játékokra.

Román éremszerzők
 

Aranyérmesek: Alin Moldoveanu (sportlövészet, légpuska); Sandra Izbaşa (torna, ugrás)

Ezüstérmesek: Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Alexandru Siriţeanu (vívás, férfi kardcsapat); Cătălina Ponor (torna, talajgyakorlat); Alina Dumitru (cselgáncs, 48 kg-os súlycsoport); Corina Căprioriu (cselgáncs, 57 kg-os súlycsoport); Roxana Cocoş (súlyemelés, 69 kg-os súlycsoport)

Bronzérmesek: Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache, Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor (torna, csapatverseny); Răzvan Martin (súlyemelés, 69 kg-os súlycsoport)

agerpres.ro/sportoldal.roCímkék:   Londoni olimpia  nyilatkozat  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas