„Ez egy sikertörténet” – véli a MOB elnöke


Borkai Zsolt szerint sikertörténet a magyar csapat szereplése a londoni olimpián. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke ugyanakkor úgy véli, a magyar sport nem ennyire erős, ezért fontos a támogatási rendszer kiépítése.

HIRDETÉS


„Az olimpia előtt azt mondtam, ha elérjük a pekingi teljesítményt akkor, örülni fogok, ha annál jobb lesz, akkor boldog leszek. Most nagyon boldog vagyok" – nyilatkozott a magyar csapat szereplését értékelve Borkai Zsolt. Négy éve a magyarok három aranyat, öt ezüstöt és két bronzot gyűjtöttek. „Majdnem háromszor annyi aranyat szereztünk, mint Pekingben, s több mint ötven százalékkal több érmet. Ez egy sikertörténet. Különösen örülök annak, hogy az eredményeket az egész csapat sportszerű magatartással érte el. Rengeteg olyan eredmény, gesztus, nyilatkozat volt a magyar sportolóktól, amely bejárta a világsajtót.”fotó: mob.hu

A MOB-elnök hozzátette, ugyanakkor a magyar sport nem ennyire erős. „A siker az adott sportágnak adhat lendületet, ráirányítja az emberek figyelmét a sport fontosságára, de ha nem visszük tovább az elkezdett folyamatot, akkor megint mély gödörbe zuhanhatunk. Szükség van a kormányzat támogatására, amit egyforma szinten kell tartani.”

Borkai Zsolt az olimpiai jutalmakról elmondta, azért nem döntöttek az ötkarikás játékok előtt, hogy megóvják a versenyzőket ettől a tehertől. „Az összeg a költségvetésben rendelkezésre áll. A MOB tesz javaslatot, s a kormány dönt.” A MOB-elnök jelezte, a jutalom várhatóan nagyobb lesz a pekinginél. Négy évvel ezelőtt az egyéni aranyérmes 20 millió forintot kapott.

MTI

Magyar éremszerzők

Aranyérmesek: Pars Krisztián (atlétika, kalapácsvetés); Dombi Rudolf, Kökény Roland (kajak-kenu, K2, 1000 m); Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina (kajak-kenu, K4, 500 m); Kozák Danuta (kajak-kenu, K1, 500 m); Szilágyi Áron (vívás, kard); Berki Krisztián (torna, lólengés); Gyurta Dániel (úszás, 200 m mell); Risztov Éva (hosszútávúszás, 10 km-es maraton)
 

Ezüstérmesek: Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (kajak-kenu, K4, 1000 m); Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (kajak-kenu, K2, 500 m); Ungvári Miklós (cselgáncs, 66 kg-os súlycsoport); Lőrincz Tamás (birkózás, kötöttfogás, 66 kg-os súlycsoport)
 

Bronzérmesek: Douchev-Janics Natasa (kajak-kenu, K1, 200 m); Csernoviczki Éva (cselgáncs, 48 kg-os súlycsoport); Marosi Ádám (öttusa); Cseh László (úszás, 200 m vegyes), Módos Péter (birkózás, kötöttfogás, 55 kg-os súlycsoport)Címkék:   Londoni olimpia  MOB  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas