A jégtáncosok kötelező és a párosok rövid programjával indult a műkorcsolya kontinensviadal a finn fővárosban.

" /> Sportoldal.ro - Hoffmannék az első 10-ben Helsinkiben

Hoffmannék az első 10-ben Helsinkiben


A jégtáncosok kötelező és a párosok rövid programjával indult a műkorcsolya kontinensviadal a finn fővárosban.

HIRDETÉS


A magyar színeket képviselő Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin kettős előtt nehéz feladat áll. A kétszeres ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Hoffmann (még Elek Attila oldalán) és a 2005-ben ifi világbajnok Zavozin (Morgan Matthews párjaként), 2007-ben állt össze Budapesten. Első világversenyükön céljuk az első 10 közé kerülés.

A jégtáncosok kötelező programja után a piros-fehér-zöld színeket képviselő páros a nyolcadik helyen áll és holnap, az original programon javíthat.

A VB első versenyszáma után a képzeletbeli ideiglenes dobogó legfelsőbb fokán a Jana Kochlova-Szergej Novitszki orosz kettős állhatna, megelőzve a Federica Faiella - Massimo Scali olasz, valamint a Sinead Kerr - John Kerr brit duót. Meglepetésre a címvédő orosz Oksana Domnina - Maxim Shabalin kettős elesett, de így is az ötödik helyre még "odatették" magukat.

A párosok versenyét a rövid program nyitotta, itt még nagyobb az orosz fölény, az első és a harmadik helyen állnak a szabadprogram előtt, a legnagyobb esélyesek nem hibáztak, talán kisebb meglepetés a címvédő és világbajnok németek "csak" második helye:

1. Maria Mukhortova - Maxim Trankov
2. Aliona Szavcsenko - Robin Szolkowy (GER) (fotó)
3. Yuko Kawagucsi - Alexander Szmirnov

A magyar színeket öten képviselik Helsinkiben: a már említett pároson kívül a holnap bemutatkozó orosz születésű Tigran Vardanjan, valamint a pénteken jégrelépő Sebestyén Júlia illetve a amerikai Virginiában született Katherina Hadford. Egyértelműen a tavalyi EB-n negyedik Sebestyén ( alsó fotó) szállíthatja a legjobb eredményt, jelenleg a két legnagyobb esélyes, a legutóbbi két EB győztese, az olasz Carolina Kostner illetve a tavalyi bronzérmes finn Laura Lepisto mögött a harmadik helyen áll a földrész ranglistáján. A 2004-es Európa bajnok magyarok kedvence mindenképpen szeretne javítani a tavalyi negyedik helyezésén, és ez ugye, akárhogy nézzük érmet jelentene.

Romániát megint a brassói Roxana Luca képviseli, és nagy elvárások ismét nincsenek vele szemben. Nem is lehet más a cél, mint a tisztes helytállás, azaz bekerülni a legjobb 24 közé. Ez a legutóbbi két EB-n sikerült is neki.

A férfiaknál ott lesz a címvédő Tomas Verner, de nagyon nehéz dolga lesz a trónkövetelőkkel szemben. Igaz a cseh fiú sem hagyja magát, például ebben az idényben előszőr sikerült neki bekerülnie a Grand Prix döntőbe. A legnagyobb ellenfele Helsinkiben a már kétszeres (2004-ben és 2007-ben) Európa-bajnok, illetve tavalyi EB-bornz és VB-ezüstérmes francia Brian Joubert lesz, de több kihívója is akad, mint például a belga van der Perren,vagy az orosz Voronov, hogy csak egy-két nevet említsünk.                                                       

A román színeket képviselő csíkszeredai Kelemen Zoltán és a magyar színekben induló Tigran Vardanjan biztosan nem fog beleszólni az érmek sorsába, mindkettejük számára a 24-be kerülés is sikernek számítana.

A férfiaknál 39, a nőknél 41, a párosoknál 21, jégtáncban 28 indulója van az Európa bajnokságnak. Helsinkiben már 1914-ben rendeztek műkorcsolya Világbajnokságot de további két EB (1977 és 1993) és  további két VB (1983 és 1999) színhelye is volt. A kontinensviadalon összesen 350 ezer dollar pénzdíjat is kosztanak a versenyek első tizenkét helyezettjének.

Az Európa bajnokság programja:                                       
január 21. szerda: férfiak rövid program és párosok szabadprogramja
január 22. csütörtök: jégtánc - original és fériak szabadprogram
január 23. péntek: hölgyek - rövid program, jégtánc szabadprogram
január 24. szombat: hölgyek - kűr
január 25. vasárnap: GálaCímkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas