Sorozatban harmadszor is Európa-bajnok lett az Aljona Szavcsenko-Robin Szolkowy kettős, miután a szabadprogramban szinte hibátlan produkcióval a három pontos hátrányt közel 17 (!) pontos előnyre változtatta.

" /> Sportoldal.ro - Megvédte címét a német páros Helsinkiben

Megvédte címét a német páros Helsinkiben


Sorozatban harmadszor is Európa-bajnok lett az Aljona Szavcsenko-Robin Szolkowy kettős, miután a szabadprogramban szinte hibátlan produkcióval a három pontos hátrányt közel 17 (!) pontos előnyre változtatta.

HIRDETÉS


A német pár közel állt élete legjobb teljesítményéhez, de 2 ponttal elmaradtak a tavalyi EB szabadprogramján elért pontszámtól. A rövid próba után vezető orosz kettős hibázott és lecsúszott a harmadik helyre. Mindössze 7 tized ponttal maradtak el az ezüstéremtől, az egy nappal korábban még harmadik honfitársaktól. Gyakorlatilag a tavalyi EB pódiuma ismétlődött meg, az ezüst- és a bronzhelyek felcserélésével.

A páros végeredménye:
1. Aljona Szavcsenko, Robin Szolkowy (GER) (fotó) 199.07 pont
2. Yuko Kawagucsi, Alekszandr Szmirnov (RUS) 182.77
3. Marija Mucsortova, Makszim Trankov (RUS) 182.07

Hatalmas előnnyel állt az élre már a rövid program után a francia Brian Joubert  a férfiak egyéni versenyében. Sem Kelemen Zoltán sem Tigran Vardanjan nem mutathatja be kűrjét.

Joubert (fotó) ráadásul tiszta, kiegyensúlyozott versenyzéssel egyéni legjobbját érte el, így egyértelműen ő lépett előre a férfiak versenyének legesélyesebb korcsolyázójává. Érdekesség, hogy a kétszeres európa- és egyszeres világbajnok, mindössze 3 héttel ezelőtt változtatta meg előadását, mely - szerinte - sokkal erősebb mint a régi. A második helyen a címvédő cseh Verner áll, aki idei legjobbját futotta, míg a harmadik helyről meglepetésre a korábban francia színekben induló, most olasz Conti várhatja a csütörtöki szabadprogramot.

„Kéz-a-kézben" búcsúzik a román illetve a magyar színeket képviselő korcsolyázó, így egyikőjük sem teljesítette a célkitűzést, a 24 közé jutást. A csíkszeredai Kelemen Zoltán a 34., Tigran Vardanjan a 35. helyen fejezte be a versenyt.

Férfi egyéni, rövid program:
1. Brian Joubert (FRA) 86,901 pont
2. Tomas Verner (CZE) 81,452
3. Samuel Contesi (ITA) 75,953
.
.
34. Kelemen Zoltán (ROU) 41,743
35. Tigran Vardanjan (HUN) 39,463

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas