Jó korcsolyázó tudásának köszönhetően végül a 14. helyen zárta a rövidprogramot Sbestyén Júlia, azonban a technikai elemeit csak a 26. pontszámmal "díjazták" a pontozóbírók.

" /> Sportoldal.ro - Nem lesz magyar műkorcsolya érem

Nem lesz magyar műkorcsolya érem


Jó korcsolyázó tudásának köszönhetően végül a 14. helyen zárta a rövidprogramot Sbestyén Júlia, azonban a technikai elemeit csak a 26. pontszámmal "díjazták" a pontozóbírók.

HIRDETÉS


Külső szemlélőként csak azt lehetett észrevenni, hogy a dupla Axel ugrása helyett csak egyetlen fordulattal oldotta meg, a többit viszont már valószínű a bírák látták, így Sebestyén Júliának egy jó szabadprogram az előzetes elvárás helyett nem egy érmet, hanem az első 10-be kerülést jelenthetné.

Elbúcsúzott viszont a további küzdelmektől a másik "magyar",  Katherina Hadford, az ő ugrásait sem értékelte a zsüri, így a tavaly 21. lány "hazaviheti" a kűrjét, 31. lett a 41 indulóból.

Hajszállal, azaz alig 2 ponttal maradt el a legjobb 24-től a román Roxana Luca, így ő sem léphet jégre a szabadprogramban.

Az ideiglenes dobogót, a hazai pálya minden előnyét élvező finnek vezetik Lepistö (fotó), Pöykiö sorrendben, a címvédő a harmadik.

Eredmények:
1. Laura Lepistö (FIN) 56,62 pont
2. Susanna Pöykiö (FIN) 56,06
3. Carolina Kostner (ITA) 51,36
...
14. Sebestyén Júlia (HUN) 43,32
...
27. Roxana Luca (ROU) 35,40
...
31. Hadford Katherina (HUN) 33,76

Aranyra váltotta bronzérmét az orosz jégtáncos pár. Zavozin betegsége miatt nem folytatta a magyar pár.

Nem változott már a jégtáncosok sorrendje az utolsó versenyszám, a kűr után, a tavaly Zágrábban harmadik Khokhlova - Novickij páros most a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Az orosz kettős magabiztos fölénnyel, mindhárom versenyszámot megnyerve utasította maga mögé a mezőnyt.

A második és harmadik helyen sem történt már változás a kűr után, még akkor sem, ha az olasz Faiella - Scali duó "csak" a negyedik eredményt korcsolyázta. Maxim Zavozin betegsége miatt nem tudott elindulni a szabadprogramban az addig 11. magyar páros, így Hoffmann Nóráék álma - a 10 közé kerülés -  csak álom maradt.

A jégtánc próba végeredménye:
Európa bajnok:  Jana Khokhlova, Szergej Novickij (RUS) 196,91 pont
2. Federica Faiella, Massimo Scali (ITA)186,17
3. Sinead Kerr, John Kerr (GBR) 185,20

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas