Az orosz kvartett sikerével zárult a női váltók versenye a németországi Oberhofban, második helyen a házigazdák, míg harmadikként a francia csapat ért célba. A Tófalvi Évát nélkülöző román váltó a 13. helyen végzett.

" /> Sportoldal.ro - Orosz siker német földön

Orosz siker német földön


Az orosz kvartett sikerével zárult a női váltók versenye a németországi Oberhofban, második helyen a házigazdák, míg harmadikként a francia csapat ért célba. A Tófalvi Évát nélkülöző román váltó a 13. helyen végzett.

HIRDETÉS


A biatlon világkupában az újév első versenyét hagyományosan a németországi Oberhofban rendezik, ahol szerda délután a női váltóversenyre került sor.

A verseny első negyedében a franciák versenyzője, Marie Laure Brunet diktálta az iramot, és két tökéletes sorozatot produkálva félperces előnnyel adta át a képzeletbeli botot honfitársnőjének, Sylvie Becaertnek. Az orosz, illetve a házigazdák első embere gyengén szerepelt, így mind Anna Boulyginának (fotó), mind pedig Simone Hauswaldnak volt ledolgoznivalója. Becaert gyengébb szereplése nyomán a második váltásnál a franciák visszacsúsztak a harmadik pozícióba, első helyen a németek, míg másodikként az oroszok váltottak szinte másodpercre azonos idővel.

A németek harmadik embere, a kevesebb tapasztalattal rendelkező Tina Bachmann, már az első lövést követően szem elől vesztette a jóval tapasztaltabb Olga Medvedtsevát, majd miután a álló sorozat még gyengébben sikerült a hazaiak versenyzőjének, az orosz lány több mint 40 másodperces előnnyel indította Svetlana Sleptsovát. A megnyugtató előny tudatában az orosz lány kétszer hibázott a fekvő pozícióból leadott lövésnél, így Andrea Henkel (fotó), a németek utolsó embere felére csökkentette a hátrányt, sőt a 2 km-es körön újabb 10 másodpercet sikerült lefaragni. Az utolsó sorozatban egyik versenyző sem hibázott, így maradt a különbség egész az utolsó kilométerig, amikor a szurkolók biztatása által is előretolt német lány huszáros hajrát nyitott utolérve vetélytársát. Az utolsó métereket fej-fej mellett tette meg a két versenyző, de a végét a pihentebb Sleptsova bírta jobban, megszerezve az oroszoknak a győzelmet.

A szezon eddigi leglátványosabb váltóversenyét nagy csatában nyerték az oroszok a németek előtt, míg harmadikként a viadal első felében élen álló francia csapat ért célba. A Tófalvi Évát nélkülöző román váltó kiegyensúlyozott teljesítménnyel a tizenharmadik helyen végzett, megelőzve Japánt, illetve Bulgáriát.

Női 4x6 km-es váltó, Oberhof (Németország):

1. Oroszország (Bogali-Titovets, Boulygina, Medvetseva, Sleptsova) 1:14:23.6 óra (0 büntetőkör + 8 segédtöltény), 2. Németország (Beck, Hauswald, Bachmann, Henkel) + 0.3 mp. hátrány (0+11), 3. Franciaország (Brunet, Becaert, Dorin, Bailly) + 1:00.9 perc h. (0+8), ...., 13. Románia (Plotogea, Purdea, Stoian, Ferencz) + 8:53.0 perc h. (2+11).

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas