A német Simone Hauswald hazai környezetben - Oberhofban - tudott diadalmaskodni a biatlon Világkupa negyedik állomásának sprintszámában. Tófalvi Éva két lövőhibával a 34. pozícióban fejezte be a 7.5 km-es versenyt.

 

 

" /> Sportoldal.ro - Hauswald győzelmével zárult a női sprintverseny

Hauswald győzelmével zárult a női sprintverseny


A német Simone Hauswald hazai környezetben - Oberhofban - tudott diadalmaskodni a biatlon Világkupa negyedik állomásának sprintszámában. Tófalvi Éva két lövőhibával a 34. pozícióban fejezte be a 7.5 km-es versenyt.

 

 

HIRDETÉS


Nagyszerű hangulatban kezdődött a női sprintverseny Oberhofban, a németországi biatlonparadicsom lelátói a zsúfoltságig megteltek a viadal kezdete előtt. Az időjárási viszonyok viszont nem voltak jók, az erős szél a lőtéren kellemetlenségeket okozott a versenyzőknek. Az esélyesek közül többen sem tudták megtalálni a fegyverek optimális beállításait, emiatt például a két nappal korábban szenzációsan versenyző Andrea Henkel hat alkalommal tévedett a tíz leadott lövésből.

A versenyt a hazaiak kitűnősége, a koreai származású Simone Hauswald (fotó) nyerte, a Világkupát vezető svéd Helena Jonsson, illetve a norvég Ann Kristin Flatland előtt. A norvég versenyző számított a nap meglepetésemberének, ugyanis az ő dobogós helyezésére kevesen tippeltek volna a viadalt megelőzően. Érdekesség, hogy egyik dobogón végzett versenyző sem tudott tökéletesen lőni, a 91 indulóból csupán négy sportolónőnek sikerült büntetőkör nélkül megúszni a 7.5 km-es távot.

A pénteki sprintszámban öt versenyző képviselte Romániát, közülük Tófalvi Éva végzett a legjobb pozícióban, a csíki lány két lövőhibával a 34. helyet szerezte meg, míg Ferencz Réka egy tökéletes első sorozatot követően álló pozícióból háromszor hibázott, és csak a 80. helyen fejezte be a távot.

Női 7.5 km-es sprint, Oberhof (Németország):

1. Simone Hauswald (német) 22:15.1 perc (1 lövőhiba), 2. Helena Jonsson (svéd) + 8.7 mp. hátrány (1), 3. Ann Kristin Flatland (norvég) + 17.5 mp. h., ..., 34. Tófalvi Éva + 2:06.4 perc h. (2), 43. Mihaela Purdea + 2:46.3 p.h. (2), 60. Alexandra Stoian + 3:36.1 p. h. (3), 75. Dana Plotogea + 4:32.3 p. h. (5), 80. Ferencz Réka + 5:16.7 (3.)

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas