A cseh Lukas Bauer és a lengyel Justyna Kowalczyk nyerte a Tour de Ski versenysorozatot. A férfiaknál a Világkupa-éllovas Northug másodikként ért be.

" /> Sportoldal.ro - Cseh és lengyel győzelem a sífutók legrangosabb versenyén

Cseh és lengyel győzelem a sífutók legrangosabb versenyén


A cseh Lukas Bauer és a lengyel Justyna Kowalczyk nyerte a Tour de Ski versenysorozatot. A férfiaknál a Világkupa-éllovas Northug másodikként ért be.

HIRDETÉS


Az utolsó két etapot megnyerve Lukas Bauer másodszor is elhódította a Tour de Ski trófeáját a nyolc napig vezető Petter Northug elől. Val di Fiemmeben a mai 10 kilométeres szakaszon több mint egy percet vert riválisára Bauer, a norvég versenyző azzal vigasztalódhat, hogy a Világkupát még mindig toronymagasan vezeti cseh ellenfele előtt. Northug, aki sprintben a legjobbnak bizonyult a tour versenyében, az emelkedőn nem bírta annyira, így sikerült őt Bauernek legyőznie, aki ezzel a Tour de Ski első kétszeres bajnoka lett. A harmadik helyre a svájci Dario Cologna jött fel, letaszítva onnan a német Axel Teichmannt, aki a Világkupában is elvesztette tegnapi harmadik helyét, a dobogó alsó fokán a jelenlegi állás szerint a touron negyedik svéd Marcus Hellner áll.

A győztes, Lukas Bauer (fotó) így nyilatkozott: „A tegnapi futam után erősnek éreztem magam és hittem magamban. Tudtam, hogy Petter jobb sprintben, de én jobban bírom emelkedőn. Nem terveztem el, hogy karácsony előtt olyan rosszul szerepeljek, csak egészségi problémáim voltak. A fő célom az olimpia. Jó formában szeretnék lenni, hogy megküzdhessek a legjobbakkal az érmekért. Érmekkel szeretnék hazatérni."

 

A nőknél a lengyel Justyna Kowalczyk nyerte a mai 9 kilométeres etapot 19,6 másodperccel a szlovén Majdic előtt, ezzel megelőzte a tegnapi győztest és a Tour de Skin összesítésben is az élen végzett, ráadásul a Világkupában is első helyen áll. Majdic csupán a sprintgyőzelmet tudta megszerezni Kowalczyk elől. Harmadik helyen végzett a hazai pályán versenyző Arianna Follis, aki nagy csatát vívott a Világkupában a dobogó harmadik fokán álló Saarinennel, de a végén a házigazdák versenyzője ért célba Majdic után. A 9 kilométeres táv leggyorsabb versenyzője a norvég Kristin Steira lett, aki a hendikeppel indított futamon végül az ötödik helyet foglalhatta el.

A női győztes, Justyna Kowalczyk (fotó) nyilatkozata így szól: „Nagyon örülök a győzelmemnek. A Tour de Ski az egyik legnagyobb esemény sífutásban, a harmadik az olimpia és a világbajnokság előtt. Nehéz futam volt, meg kellett előznöm Petrát, ami sokat kivett belőlem. Most megpróbálok lazítani, enni és sokat aludni."

 

SÍFUTÁS, VAL DI FIEMME
A Tour de Ski végeredménye

Férfiak
1.Lukás Bauer 4:13:10.6
2.Petter Northug 4:14:27.0
3.Dario Cologna 4:14:42.8

Nők
1.Justyna Kowalczyk 2:37:54.5
2.Perta Majdic 2:38:13.7
3.Arianna Follis 2:39:06.7

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas