Tófalvi Éva egy helyet visszacsúszva a 16. helyen fejezte be az Oslo-Holmenkollenben megrendezett üldözőversenyt, melyet a sprintszámban is diadalmaskodó Simone Hauswald nyert.

" /> Sportoldal.ro - Egy helyet csúszott vissza Tófalvi

Egy helyet csúszott vissza Tófalvi


Tófalvi Éva egy helyet visszacsúszva a 16. helyen fejezte be az Oslo-Holmenkollenben megrendezett üldözőversenyt, melyet a sprintszámban is diadalmaskodó Simone Hauswald nyert.

HIRDETÉS


A csütörtöki sprintversenyt követően a 15. helyről rajtolhatott a mai üldözőversenyen Tófalvi Éva, az élről a német Simone Hauswald indult, míg másodikként a fehérorosz Daria Domracseva. Éva az első két fekvő pozícióból leadott lövéssorozatban hibátlan volt, így a táv felénél előlépett a 11. helyre. Az állólövések már nem sikerültek ilyen jól a csíki lánynak, mindkét sorozatban egyszer hibázott, de így is a 16. helyen tudta befejezni a versenyt.

Az élről rajtoló Simone Hauswald nagyon elrontotta az első sorozatát - a német versenyző kettőt tévedett, de a következő két körben a jó futóteljesítmény mellett gyorsan és jól lőtt. Az élen az olimpia óta kirobbanó formát mutató Daria Domracseva haladt, de a negyedik sorozatban a fehérorosz is hibázott egyet. Az utolsó 2 km-es körben Hauswald ledolgozta a hátrányát, majd helyben hagyta Domracsevát és megnyerte élete hatodik Világkupa-versenyét, ebből hármat az idei szezonban gyűjtött be. Harmadik helyen a sprintverseny bronzérmese, a svéd Anna Carin Oloffson-Zidek végzett. A Világkupában vezető Magdalena Neuner öt alkalommal hibázott a lőtéren, de így is a nagy rivális Helena Jonsson előtt végzett, így tovább növelte előnyét.


Eredmények:

Női 10 km-es üldözőverseny, Oslo-Holmenkollen:
1. Simone Hauswald (német) 32:05.5 perc (3 lövőhiba), 2. Daria Domracheva (fehérorosz) + 5.4 mp. h. (1.), 3. Anna Carin Olofsson-Zidek (svéd) + 39.8 mp. h. (2.), 4. Olga Zaitseva (orosz) + 46.8 mp. h. (0.), 5. Anna Bogali-Titovets (orosz) + 1:13.2 perc h. (1.), ... 16. Tófalvi Éva + 2:26.8 mp. h. (2.).

Az összetett világkupa állása:
1. Magdalena Neuner (német) 791 pont, 2. Simone Hauswald (német) 737, 3. Helena Jonsson (svéd) 731, 4. Andrea Henkel (német) 698, 5. Anna Carin Olofsson-Zidek (svéd) 697,... 33. Tófalvi Éva 228, 69. Mihalela Purdea 32, 82. Alexandra Stoian 17, 96. Ferencz Réka 4.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas