Kínai, orosz, német sorrend alakult ki a torinói műkorcsolya-világbajnokság páros versenyében a rövidprogram után, a kűrben a címvédő németek javítottak, ám ez csak az ezüstéremre lett elég.

" /> Sportoldal.ro - Szomorú bohócok a torinói jégen

Szomorú bohócok a torinói jégen


Kínai, orosz, német sorrend alakult ki a torinói műkorcsolya-világbajnokság páros versenyében a rövidprogram után, a kűrben a címvédő németek javítottak, ám ez csak az ezüstéremre lett elég.

HIRDETÉS


A párosok rövidprogramja után a Vancouverbe is aranyért utazó német kettőst érte a legnagyobb csalódás: a harmadik helyen várhatták a kűrt, miután a páros férfitagja tripla elem helyett csupán duplát hajtott végre, így nem sikerült hibátlanul teljesíteni a látványosra komponált programot. A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Aliona Savchenko-Robin Szolkowy páros az így begyűjtött 69.52 ponttal messze elmaradt idei legjobbjától. A bohócnak öltözött Szolkowy letörten vette tudomásul hibáját, és nem értette, mi történhetett vele, de megpróbáltak arra összpontosítani, hogy jól korcsolyázzanak, és reménykedtek, hogy lesz még esélyük a győzelemre.

Idei, sőt egész pályafutása legjobbját mutatta azonban a kínai Pang-Tong páros, akik 75.28 pontot gyűjtöttek be a zsűritől, így első helyezettként készülhettek a kűrre. A Bizet zenéjére korcsolyázó pár örül annak, hogy jobban tudott teljesíteni, mint az olimpián.

A második helyet a visszafogottan, de hiba nélkül versenyző orosz páros, Kavaguti és Smirnov érte el 73.12 ponttal, ami egy bemérhető különbséget jelentett a páros előtt és után elhelyezkedő kettősökhöz képest. A harmadik és az ötödik páros azonban igencsak közel áll pontban egymáshoz, hiszen előbb az örök világbajnoki második kínai Csang-Csang páros zárkózott fel alig pár tizedre a németek mögé, majd a két pár közé az orosz Maria Mukhortova-Maxim Trankov duó is beékelődött, így a dobogósok kiléte még nem látszott eldőlni a rövidprogram után.

A kűrben azonban egyik párosnak sem sikerült robbannia, az orosz kettősök több hibával tarkított produkciót adtak elő, így a harmadik és a negyedik pozícióban végezték a versenyt. Az élmezőnyből a kétszeres világbajnok németek tudtak javuló teljesítményt mutatni, ám ezzel a vezető kínai párost nem tudták megelőzni, így két arany után Savchenkoéknak be kellett érniük egy ezüsttel. Pang és Tong pedig utolsó versenyükön világbajnoki címmel búcsúztak, és bár a kűrjükre kapott pontok nem vetekedtek az olimpián elért rekordjukkal, 2006 után ismét olimpiai évben vihették haza a vb-címet.

A férfiak rövidprogramja után Kelemen Zoltán 32. helyen zárt, így nem mutathatja be kűrjét, ahogy a magyar színekben versenyző Vardanjan sem, aki 41. lett.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas