Nagy fába vágta fejszéjét a nemrég alakult kolozsvári 2Race Sportklub: május 17-én és 18-án nemzetközi enduro-versenyt rendez. A 2Race kifogástalan eseménysorozattal kíván válaszolni a motorsport eme ágazatának viszonylag gyenge sajtóvisszhangjaira, és minőségi versenyekkel szeretné megszerezni magának a médiát.

" /> Sportoldal.ro - Enduro-verseny Kisbányán

Enduro-verseny Kisbányán


Nagy fába vágta fejszéjét a nemrég alakult kolozsvári 2Race Sportklub: május 17-én és 18-án nemzetközi enduro-versenyt rendez. A 2Race kifogástalan eseménysorozattal kíván válaszolni a motorsport eme ágazatának viszonylag gyenge sajtóvisszhangjaira, és minőségi versenyekkel szeretné megszerezni magának a médiát.

HIRDETÉSÉppen ezért szombaton és vasárnap, Kisbánya környékén, hozzávetőleg száz motoros fog megküzdeni a stopperóra mutatóival és a nehéz tereppel. A rendezők szerint 15-20 magyar, bolgár és ukrán motoros biztosítja a sorozat nemzetközi jellegét. Rajtuk kívül olyan ismert motorosokat várnak Kisbányára mint a Dakar Ralit is megjárt Gyenes Emánuel, Romeo Duicu, Marcel Butuza, Alexandru Garbacia, Kátay Péter, Végh Zsolt, Oláh László és Elek András. A rendező klubot Rámay Attila és Cătălin Bocîrnea képviseli a profiknál, illetve az amatőröknél. Mindketten pazar élményt ígérnek mindazok számára akik kilátogatnak a verseny helyszínére. Legalább három tucatnyi olyan hely lesz ugyanis, ahonnan veszélytelenül lehet majd követni az eseményeket.

Az enduro-ban és enduro-cross-ban levő három kategória – profik (A), amatőrök (B) és kezdők (C) – mellett Kisbányán a hölgyek is szóhoz jutnak, s a négykerekű terepjárművek, az un. ATV-k is versenyeznek majd. A profikra megnehezített versenyfeltételek várnak, és egy 52 km-es szakasz, amelyet háromszor kell befutniuk. Az amatőrők és a kezdők kétszer kell teljesítsék a 47, illetve 33 km-es szakaszt, minden esetben az Alpin-szálló elől indulnak és Járavölgyéig bőgetik majd a motorokat. Négy speciált is kitaláltak a rendezők, a leglátványosabbnak a szálló előtti téren a farönkök "akadályugratása" ígérkezik, amelyre vasárnap, valamikor 14 óra után kerül sor.

Szombaton 11 órakor rajtol el a mezőny, percenként indulnak a versenyzők, akiknek befutását 16 (C-kategória), illetve 17 óra (A- és B-kategória) körül várják. Másnap 8 órakor indul a verseny, az utolsó befutókat 14 óra utánra várják, hogy 16 órakor már a végeredményeket ismertethessék a díjkiosztó ünnepség keretében. Az addigi holtidőt kitöltendő, kiállítás tekinthető meg versenyjárművekkel, de lesz drive-test és több meglepetés is. A már említett ügyességi vetélkedő zárja a kétnapos sorozatot, amelyen 30 helyhez kötött és további négy mozgó versenybíró felügyeli majd a motorosokat.

A Transilvania 2Race nevű rendezvény egyben az országos bajnokság első etapja, legközelebb Gyergyószentmiklóson találkoznak az endurósok, a második szakasz keretében. A rangosnak ígérkező rendezvényt az Art Decor, a HiTech Center, a Motorally és a Pepsi Max  támogatja.

Turós-Jakab László

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas