Jorge Lorenzo nyert a király kategóriában a Francia-Nagydíjon, a negyedlitereseknél az olasz Marco Simoncelli, míg a 125 köbcentiseknél a hazaiak kedvence Julian Simon diadalmaskodott.

" /> Sportoldal.ro - Tóth Imre kilencedik Le Mans-ban

Tóth Imre kilencedik Le Mans-ban


Jorge Lorenzo nyert a király kategóriában a Francia-Nagydíjon, a negyedlitereseknél az olasz Marco Simoncelli, míg a 125 köbcentiseknél a hazaiak kedvence Julian Simon diadalmaskodott.

HIRDETÉS


Talmácsi Gábor hiányában Tóth Imre a kiválónak mondható kilencedik helyen zárta a gyorsasági motoros világbajnokság Francia-Nagydíját. A Team Tóth versenyzője több nagy nevet is megelőzött, közülük is a legnagyobb a tavalyi csapattárs Hector Barbera. A versenyt Marco Simoncelli nyerte, az első néhány kört követően átvette a vezetést az olasz klasszis és nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Második helyen a spanyol Hector Faubel végzett, míg harmadikként Simoncelli csapattársa Roberto Locatelli ért célba. 

A király kategóriában a spanyol Jorge Lorenzo könnyedén nyert, habár a verseny vizes pályán kezdődött. Valentino Rossi kétszer is motort cserélt a verseny folyamán, így a 16. pozicióban fejezte be a versenyt kétkörös hátrányban. Második helyen az olasz Marco Melandri végzett Kawasakival. Harmadik helyen a spanyol Dani Pedrosa végzett, megelőzve csapattársát Andrea Doviziosot.

A 125 köbcentisek versenyét a hazaiak kedvence, Julian Simon nyerte huszonhét másodperccel megelőzve a német Jonas Folgert és a spanyol Sergio Gadeat.

A Francia-Nagydíj végeredménye:
125 köbcentisek:
1. Julian Simon (Aprilia)
2. Jonas Folger (Aprilia)
3. Sergio Gadea (Aprilia)
4. Bradley Smith (Aprilia)
5. Takaaki Nakagami (Aprilia)
6. Dominique Aegerter (Derbi)

250 köbcentisek:
1. Marco Simoncelli (Gilera)
2. Hector Faubel (Honda)
3. Roberto Locatelli (Gilera)
4. Alvaro Bautista (Aprilia)
5. Ratthapark Wilairot (Honda)
6. Raffaele De Rosa (Honda)

Moto GP:
1.Jorge Lorenzo (Yamaha)
2. Marco Melandri (Kawasaki)
3. Dani Pedrosa (Honda)
4. Andrea Dovizioso (Honda)
5. Casey Stoner (Ducati)
6. Chris Vermeulen (Suzuki)Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas