A 250 köbcentis kategóriában az olasz Mattia Pasini (fotó) a Team Tóth versenyzője győzött, Moto GP-ben az ausztrál Casey Stoner diadalmaskodott, míg a 125-ösöknél a brit Bradley Smith szerezte meg a győzelmet.

" /> Sportoldal.ro - Magyar érdekeltségű siker Mugellóban

Magyar érdekeltségű siker Mugellóban


A 250 köbcentis kategóriában az olasz Mattia Pasini (fotó) a Team Tóth versenyzője győzött, Moto GP-ben az ausztrál Casey Stoner diadalmaskodott, míg a 125-ösöknél a brit Bradley Smith szerezte meg a győzelmet.

HIRDETÉS


A 125 köbcentisek versenyén a brit Bradley Smith és a spanyol Nicolas Terol haladtak az élen, és vivtak nagy csatát a győzelemért. Harmadik helyen a világbajnoki pontverseny éllovasa Julian Simon motorozott, de a francia versenyző nem tudott beleszolni az első hely sorsába. A győzelemet végül az utolsó körben jobban motorozó Bradley Smith szerezte meg, és átvette az összetett pontversenyben az első helyet.

A 250-es verseny zuhogó esőben kezdődött el, a vizes pálya az olasz Marco Simoncellinek kedvezett leginkább, a Gilera versenyzője hamar elhúzott a mezőny többi felétől. A gyengébb rajtot követően a spanyol Alvaro Bautista illetve az olasz Mattia Pasini fokozatosan jöttek fel és a második illetve harmadik helyen haladtak. Simoncelli előnye a verseny felénél behozhatatlannak tünt, de a Team Tóth olasz versenyzője az utolsó körökre megközelítette vetélytársát. Egy szenzációs utolsó kör után Pasinit intették le először, mögötte ért célba Simoncelli, míg a harmadik helyet Alvaro Bautista szerezte meg. Tóth Imre a tizenötödik helyen végzett, míg a Talmácsi Gábort helyettesítő Németh Balázs tizenhatodikként zárta az Olasz-Nagydíjat.

A Moto GP verseny kezdetére már majdnem felszáradt a pálya, de fejfájást okozott a versenyzőknek, ugyanis ki kellett látogassanak a boxba motorcserére. A versenyben Andrea Dovizioso vezetett, de nem lehetett felhőtlen az öröm a Repsol Honda házatályán, ugyanis az olasz versenyző csapattársa a spanyol Dani Pedrosa hatalmasat bukott, és hordágyon hagyta el a pályát. A veseny második felében feljött Casey Stoner és átvette a vezetést a veterán Loris Capirossitól. A verseny végéig már senki nem veszélyeztette az ausztrál vezetőpozicíóját, így megszerezte az idény második győzelmét a Ducati versenyzője. Második helyen a spanyol Jorge Lorenzo ért célba, míg harmadik a világbajnoki címvédő Valentino Rossi lett.

Az Olasz-Nagydíj végeredménye:

125 köbcentisek:
1. Bradley Smith (Aprilia)
2. Nicolas Terol (Aprilia)
3. Julian Simon (Aprilia)
4. Pol Espargaro (Derbi)
5. Marc Marquez (KTM)
6. Joham Zarco (Aprilia)

250 köbcentisek:
1. Mattia Pasini (Aprilia)
2. Marco Simoncelli (Gilera)
3. Alvaro Bautista (Aprilia)
4. Thomas Lüthi (Aprilia)
5. Hector Barbera (Aprilia)
6. Hirosi Aojama (Honda)

Moto GP:
1. Casey Stoner (Ducati)
2. Jorge Lorenzo (Yamaha)
3. Valentino Rossi (Yamaha)
4. Andrea Dovizioso (Honda)
5. Loris Capirossi (Suzuki)
6. Colin Edwards (Yamaha)

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas