Tizenhetedik helyen végzett Talmácsi Gábor a Katalán Nagydíjon, élete első Moto GP versenyén. A győzelmet nagy csatában Valentino Rossi szerezte meg csapattársa Jorge Lorenzo előtt.

" /> Sportoldal.ro - Talmácsi bemutatkozott a királykategóriában

Talmácsi bemutatkozott a királykategóriában


Tizenhetedik helyen végzett Talmácsi Gábor a Katalán Nagydíjon, élete első Moto GP versenyén. A győzelmet nagy csatában Valentino Rossi szerezte meg csapattársa Jorge Lorenzo előtt.

HIRDETÉS


Az utolsó pozicióból véghatott neki Talmácsi Gábor a Katalán Nagydíjnak, de ezen a versenyen a motorral illetve az új kategóriával való ismerkedés volt a cél a magyar versenyzőnek. A verseny elején Lorenzo, Rossi és Stoner lépett el a mezőnytől, míg Talma csapattársa a japán Yuki Takahashi nagyott bukott. A verseny közepéhez érve Stoner leszakadt a Yahamás kettősről, így Lorenzo és Rossi vívott párharcot az első helyért.

Öt körrel a verseny vége előtt a spanyol versenyző haladt az élen, de Rossi szélárnyékban közeledve többször is megpróbálta megelőzni a csapattársát. A harmadik helyen továbbra is az ausztrál Stoner haladt, de a Ducati versenyzőjét megközelítette az olasz Andrea Dovizioso. Három körrel a vége előtt „a doktor" élre állt, de Lorenzo sem adta fel a küzdelmet. Az utolsó körben váltogatták az élen egymást a versenyzők, ami végül Rossinak kedvezett, így az olasz versenyző Kataluniában, Lorenzo hazai pályáján tudott győzni. Harmadikként Stoner ért célba, míg a negyedik helyen Dovizioso végzett.

Talmácsi Gábor befejezte élete első versenyét a királykategóriában, igaz pontot nem tudott szerezni. A magyar versenyző a tizenhetedik pozícióban ért célba, de meguszta a versenyt kör hátrány nélkül.

A 250-es kategóriában a hazaiak kedvence Alvaro Bautista (fotón) nyert, második lett a huszáros hajrát produkáló Hiroshi Aojama, harmadikként a spanyol Hector Barbera ért célba. A magyarok közül Németh Balázs a tizennyolcadik lett, míg Tóth Imre nem tudta befejezni a versenyt.

A 125-ösöknél vicces jelenetnek lehettek szemtanui a nézők, az élen haladó Julian Simon egy körrel a vége előtt leállt ünnepelni, így a versenyt az olasz Andrea Iannone nyerte, míg Simon végül a negyedik helyen ért célba. A második helyet Nicolas Terol, a harmadikat pedig Sergio Gadea szerezte meg.

A Katalán-Nagydíj végeredménye:

125 köbcentisek:
1. Andrea Iannone (Aprilia)
2. Nicolas Terol (Aprilia)
3. Sergio Gadea (Aprilia)
4. Julian Simon (Aprilia)
5. Marc Marquez (KTM)
6. Jonas Folger (Aprilia)

250 köbcentisek:
1. Alvaro Bautista (Aprilia)
2. Hiroshi Aojama (Honda)
3. Hector Barbera (Aprilia)
4. Matia Pasini (Aprilia)
5. Alex Debon (Aprilia)
6. Thomas Lüthi (Aprilia)

Moto GP:
1. Valentino Rossi (Yamaha)
2. Jorge Lorenzo (Yamaha)
3. Casey Stoner (Ducati)
4. Andrea Dovizioso (Honda)
5. Loris Capirossi (Suzuki)
6. Dani Pedrosa (Honda)

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas