Jorge Lorenzo nyerte a gyorsasági motoros világbajnokság indianapolisi futamát, Talmácsi Gábor a tizennegyedik helyen végzett és két pontot szerzett. A 125-ös kategóriában a spanyol Pol Espargaro, míg a 250-eseknél Marco Simoncelli diadalmaskodott.

" /> Sportoldal.ro - Lorenzo győzött, Talmácsi tizennegyedik Indianapolisban

Lorenzo győzött, Talmácsi tizennegyedik Indianapolisban


Jorge Lorenzo nyerte a gyorsasági motoros világbajnokság indianapolisi futamát, Talmácsi Gábor a tizennegyedik helyen végzett és két pontot szerzett. A 125-ös kategóriában a spanyol Pol Espargaro, míg a 250-eseknél Marco Simoncelli diadalmaskodott.

HIRDETÉS


Talámcsi Gábor az utolsó pozícióból vághatott neki az indianapolisi futamnak, miután a szombati időmérő edzésen a tizenhetedik időeredményt produkálta. Nagyon jól kapta el a rajtot Talma, és az első kör végén a 11. helyen haladt. Az élen a pole pozícióból induló Dani Pedrosa haladt, azonban a spanyol versenyző hibázott az élen és visszaesett az utolsó helyre. A magyar versenyző folyamatosan esett vissza, többen is megelőzték a mögötte haladók közül.

A világbajnoki pontverseny éllovasa az olasz Valentino Rossi egy bukás után ugyan visszatért, de nem sokkal később feladni kényszerült a versenyt, az élen csapattársa Jorge Lorenzo haladt. Talmácsi visszaesett az utolsó pozícióba, de Canepa majd Melandri kiállása azt jelentette, hogy a magyar versenyző a 14. helyen fejezte be a futamot. A versenyt a Fiat- Yamaha spanyol versenyzője Jorge Lorenzo nyerte, a san-marino-i Alex De Angelis és a hazai pályán versenyző Nicky Hayden előtt.

A 125 köbcentiseknél a Derbi Racing Team fiatal spanyol versenyzője ol Espargaro diadalmaskodott, a brit Bradley Smith és az olasz Simone Corsi előtt. A negyedlitereseknél az olasz Marco Simoncelli nyert  megelőzve a japán Hiroshi Aojamát és a spanyol Alvaro Bautistát. A világbajnoki pontversenyben ez a három versenyző áll az élen, Aojama az első, Bautista a második, míg az olasz a harmadik.

Az indianapolisi futam végeredménye:
125 köbcentisek:
1. Pol Espargaro (Derbi)
2. Bradley Smith (Aprilia)
3. Simone Corsi (Aprilia)
4. Nicolas Terol (Aprilia)
5. Julien Simon (Aprilia)
6. Marc Marquez (KTM)

250 köbcentisek:
1. Marco Simoncelli (Gilera)
2. Hiroshi Aojama (Honda)
3. Alvaro Bautista (Aprilia)
4. Mike DiMeglio (Aprilia)
5. Roberto Locatelli (Gilera)
6. Hector Barbera (Aprilia)

Moto GP:
1. Jorge Lorenzo (Yamaha)
2. Alex De Angelis (Honda)
3. Nicky Hayden (Ducati)
4. Andrea Dovizioso (Honda)
5. Colin Edwards (Yamaha)
6. James Toseland (Yamaha)

A VB pontverseny állása:
125 köbcentisek: 1. J. Simon (Aprilia) 174, 2. N. Terol (Aprilia) 119.5, 3. B. Smith (Aprilia) 111.5, 4. S. Gadea (Aprilia) 111, 5. A. Iannone (Aprilia) 109.5

250 köbcentisek: 1. H. Aojama (Honda) 172, 2. A. Bautista (Aprilia) 160, 3. M. Simoncelli (Gilera) 140, 4. H. Barbera (Aprilia) 123, 5. M. Pasini (Aprilia) 100, ..., 20. Tóth Imre (Aprilia) 12, ..., 24. Németh Balázs (Aprilia) 2.

Moto GP: 1. V. Rossi (Yamaha) 212, 2. J. Lorenzo (Yamaha) 162, 3. C. Stoner (Ducati) 150, 4. D. Pedrosa (Honda) 135, 5. C. Edwards (Yamaha) 112.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas