Valentino Rossi sikerével zárult a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katari Nagydíja a Moto GP kategóriában, míg a Moto2-eseknél a japán Soja Tomizava diadalmaskodott. Talmácsi Gábor a 9. helyen zárta a versenyt.

" /> Sportoldal.ro - Rossi győzött az idénynyitón

Rossi győzött az idénynyitón


Valentino Rossi sikerével zárult a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katari Nagydíja a Moto GP kategóriában, míg a Moto2-eseknél a japán Soja Tomizava diadalmaskodott. Talmácsi Gábor a 9. helyen zárta a versenyt.

HIRDETÉS


A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2010-es idényének nyitófutamát Katarban rendezték a Losail pályán, ahol látványos éjszakai versenyekre került sor.

Elsőként a 125 köbcentisek versenye került megrendezésre, a kiegyensúlyozott futamon a spanyol pilóták haladtak az élen, a győzelmet végül az Aprilia nyergében ülő Nicolas Terol szerezte meg, megelőzve két Derbivel versenyző honfitársát. Második helyen Efren Vazquez végzett, míg harmadikként Marc Marquez ért célba.

A Moto 2-es kategóriában a rajtot követően Stefan Bradl és Alex De Angelis motorja összeért, így a bukást követően mindketten feladni kényszerültek az évadnyitó futamot. A kezdeti zűrzavart kihasználva Talmácsi Gábor a 14. helyről feljött a hetedik pozícióba. A magyar pilóta sokáig tudta tartani az iramot az élen haladó ötössel szemben, azonban a verseny második felében lassabb köröket tudott produkálni és végül a 9. helyen fejezte be a futamot. Az újonnan alakult kategóriában a győzelmet a japán Soja Tomizava szerezte meg nagyszerű motorozással - a japán pilóta a 9. helyről rajtolva tudott győzni. Második helyen a spanyol Alex Debon végzett, míg a harmadik helyet a francia Jules Cluzel szerezte meg.


A Moto GP kategóriában az élről rajtoló ausztrál Casey Stoner nem tudta megtartani első pozícióját, de az első kör végére visszaszerezte azt. A kezdő körökben úgy tűnt, hogy a Ducatival versenyző Stoner kézben tartja a versenyt, azonban a 6. körben kicsúszott, így feladni kényszerült a harcot. Az ausztrál pilóta kiesésével zöld út nyílt a Fiat Yamaha két pilótája előtt, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo magabiztosan versenyezve tudtak az élen végezni. A dobogó harmadik fokára a Repsol Hondával versenyző Andrea Doviziozo állhatott fel, míg a negyedik helyet az amerikai Nicky Hayden szerezte meg.

A Katari-nagydíj végeredménye:

125 köbcentisek:

1. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 38:25.644 perc, 2. Efren Vazquez (spanyol, Derbi) + 2.395 mp. h., 3. Marc Marquez (spanyol, Derbi) + 2.420 mp. h., 4. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) + 2.840 mp. h., 5. Sandro Cortese (német, Derbi) + 3.526 mp. h.

Moto 2:

1. Soja Tomizava (japán, Suter) 41:11.768 perc, 2. Alex Debon (spanyol, FTR) + 4.656 mp. h., 3. Jules Cluzel (francia, Suter) + 4.789 mp. h., 4. Toni Elias (spanyol, Moriwaki) + 6.978 mp. h., 5. Roberto Rolfo (olasz, Suter) + 7.178 mp. h., ...9. Talmácsi Gábor (magyar, Speed Up) + 13.821 mp. h.

Moto GP:

1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 42:50.099 perc, 2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) + 1.022 mp. h., 3. Andrea Dovizioso (olasz, Honda) + 1.865 mp. h., 4. Nicky Hayden (amerikai, Ducati) + 1.876 mp. h., 5. Ben Spies (amerikai, Yamaha) +3.903 mp. h.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas