A gyorsaságimotoros-világbajnokságon ezen a hétvégén került megrendezésre a Francia Nagydíj, a Moto 2-es kategóriában Talmácsi Gábor tizennégy helyet javítva ötödik helyen fejezte be a versenyt.

" /> Sportoldal.ro - Talmácsi remekül versenyzett Le Mans-ban

Talmácsi remekül versenyzett Le Mans-ban


A gyorsaságimotoros-világbajnokságon ezen a hétvégén került megrendezésre a Francia Nagydíj, a Moto 2-es kategóriában Talmácsi Gábor tizennégy helyet javítva ötödik helyen fejezte be a versenyt.

HIRDETÉS


A gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíjának időmérő edzése nem sikerült jól Talmácsi Gábornak, a magyar motoros csupán a 19. legjobb időt produkálva várhatta a versenyt. Amint már az elmúlt idényekben is megszokhattuk, Talma nagyszerűen kapta el a rajtot, és már az első kör végén tízben volt. Ezt követően is jól tartotta magát a magyar fiú, azonban az élen négy versenyző elhúzott. Talma nagyszerűen hajrázva a második csoport elején - ötödikként - fejezte be a versenyt. A Fimmco Speed Up pilótájának ez volt a legjobb helyezése az idei szezonban, miután Katarban, illetve Spanyolországban is egyaránt a kilencedik helyen végzett.A versenyt a hetedik helyről rajtoló spanyol Toni Elias nyerte meg, megelőzve honfitársát Julian Simont és az olasz Simone Corsit.


A Moto Gp kategóriában a spanyol Jorge Lorenzo megszerezte szezonbeli második sikerét és tovább növelte az előnyét az összetett világbajnokságban. Második helyen Lorenzo csapattársa, az olasz Valentino Rossi végzett, míg a harmadik helyen Andrea Doviziozo ért célba.

A 125-ös kategóriában volt a legmeggyőzöbb a spanyol uralom, ebben a géposztályban az első négy helyezett versenyző Spanyolországot képviseli. A győzelmet a Derbivel versenyző Pol Espargaro szerezte meg, Nicolas Terol és Marc Marquez előtt.

Eredmények:

Francia Nagydíj, Le Mans:

125-ös kategória:
1. Pol Espargaro (spanyol) -- Derbi
2. Nicolas Terol (spanyol) - Aprilia
3. Marc Marquez (spanyol) - Derbi
4. Efren Vazquez (spanyol) - Derbi
5. Bradley Smith (angol) - Aprilia

Moto 2:
1. Toni Elias (spanyol) - Moriwaki
2. Julian Simon (spanyol) - Suter
3. Simone Corsi (olasz) - Motobi
4. Andrea Iannone (olasz) - Speed Up
5. Talmácsi Gábor (magyar) - Speed Up

Moto GP:
1. Jorge Lorenzo (spanyol) - Yamaha
2. Valentino Rossi (spanyol) - Yamaha
3. Andrea Dovizioso (olasz) - Honda
4. Nicky Hayden (amerikai) - Ducati
5. Dani Pedrosa (spanyol) - Honda

Fotó: www.talma.hu

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas