A Mugelloban megrendezett gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz-Nagydíj Moto2 kategóriájában Talmácsi Gábor a hetedik helyen zárta a viadalt. A győzelmet a Magyar versenyző csapattársa Andrea Iannone szerezte meg.

" /> Sportoldal.ro - Talmácsi jó rajtot követően csak hetedik lett

Talmácsi jó rajtot követően csak hetedik lett


A Mugelloban megrendezett gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz-Nagydíj Moto2 kategóriájában Talmácsi Gábor a hetedik helyen zárta a viadalt. A győzelmet a Magyar versenyző csapattársa Andrea Iannone szerezte meg.

HIRDETÉS


A gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik állomására került sor az olaszországi Mugelloban, ahol a Moto2 kategóriában az időmérő edzésen elszenvedett bukás ellenére Tamlmácsi Gábor a hetedik helyről vághatott neki a versenynek. A rajt, mint azt már megszokhattuk, nagyszerűen sikerült Talmának és az első kör végén az élről rahjtoló csapattárs Andrea Iannone mögött haladt.

Az olasz pilóta nem sokat gondolkodott, gyorsan helyben hagyta a mezőny, míg Talmácsi az üldözőbolyban haladt. A verseny második felében Talmácsi leszakadt az üldözőktől, de ennek ellenére is a hetedik helyen tudott célba érni. A versenyt, a magabiztos motorozást bemutató Andrea Iannone nyerte, a spanyol Sergio Gadea előtt, harmadik helyen az olasz Simone Corsi ért célba. Az összetettben, a Olasz Nagydíjat ötödikként záró Toni Elias vezet, Talámcsi Gábor a nyolcadik helyet foglalja el.

A MotoGP kategóriában a Repsol Hondával versenyző spanyol Dani Pedrosa végzett az élen, második helyen honfitársa a Yamahás Jorge Lorenzo ért célba, míg a dobogó harmadik fokára a hazai publikum előtt versenysző Andrea Dovizioso álhatott fel. A hazaiak másik nagy kedvence, Valentino Rossi a második szabadedzésen óriásit bukott és kihagyni kényszerült a versenyt.

A 125 köbcentis kategóriában hármas spanyol siker született, a Derbivel versenyző Marc Marquez végzett az léen, második helyen Nicolas Terol, míg harmadikként Pol Espargaro ért célba.

Eredmények:

Olasz-Nagydíj, Mugello:

125-ös kategória:

1. Marc Marquez (spanyol) - Derbi
2. Nicolas Terol (spanyol) - Aprilia
3. Pol Espargaro (spanyol) - Derbi
4. Bradley Smith (brit) - Aprilia
5. Efren Vazquez (spanyol) - Derbi

Moto2:

1. Andrea Iannone (olasz) - Speed Up
2. Sergio Gadea (spanyol) - Pons Kalex
3. Simone Corsi (oalsz) - Motobi
4. Thomas Lüthi (svájci) - Moriwaki
5. Toni Elias (spanyol) - Moriwaki

MotoGP:

1. Dani Pedrosa (spanyol) - Honda
2. Jorge Lorenzo (spanyol) - Yamaha
3. Andrea Dovizioso (olasz) - Honda
4. Casey Stoner (ausztrál) - Ducati
5. Marco Melandri (olasz) - Honda

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas