Hatalmas munkával nyerte meg a Sixtynine csapata csütörtök este a kolozsvári egyetemisták focibajnokságát, a Visszhang Kupa őszi szezonját. A döntőben a többszörös győztes Kámikázé tehetetlen volt az első címét szerző csapat ellen.

" /> Sportoldal.ro - Újonc döntős verte a tapasztaltat

Újonc döntős verte a tapasztaltat


Hatalmas munkával nyerte meg a Sixtynine csapata csütörtök este a kolozsvári egyetemisták focibajnokságát, a Visszhang Kupa őszi szezonját. A döntőben a többszörös győztes Kámikázé tehetetlen volt az első címét szerző csapat ellen.

HIRDETÉS


Az már a döntő előtt biztos volt, hogy mindkét csapat megérdemli a győzelmet, hiszen nem akármilyen úton jutottak el idáig. Az udvarhelyiekből álló Sixtynine óriási küzdőszellemet tanusítva az elődöntőben 4-1-ről fordítva nyertek 6-4-re a Sporting Sepsi ellen, míg a Kámikázé tökéletesen megtervezet játékával többek között a a többszörös győztes Golimpiákoszt is 7-2-re verte. Ennek az eredménynek és a több tapasztalatnak köszönhetően többen a Kámikázét várták a dobogó legfelső fokára. Nekik csalódniuk kellett...

A kevés hibát hozó mérkőzés elején a Sixtynine irányított, a Kámikázé szokásához híven inkább védekezésre rendezkedett be, hogy ellentámadásokra építsen. A „Kékek" nem egy olyan mérkőzésen vannak túl, ahol az ellenfél sokkal több helyzete ellenére stabil játékuknak köszönhetően győztesen jöttek le a pályáról. Most is mindenki erre számított, hiszen a Sixtynine sorra hagyta ki a helyzeteket, sem a távoli lövések, sem a kapu előtti kavarodások nem jöttek be.

Annak rendje és módja szerint a félidő végére a Kámikázé át is vette a játék irányítását, de a stabil passzolós játékkal sem mentek semmire, mert a gyors ellenfelek rendre kiszámították a labda útját. Szünet után aztán megtört a jég, az újonc döntős Márton Csongor szólójának és bődületes bal lábának köszönhetően megszerezték a vezetést, a Kámikázé kapusa ezúttal tehetetlen volt (1-0). Több sem kellett a „Kékeknek", ötödik sebességbe kapcsoltak, azonban az udvarhelyi fiatalok már hatodikban voltak, így szinte helyzetre sem került sor a túloldalon.

A meccs kulcspontja kevesebb mint tíz perccel a vége előtt következett be, egy magas labdára a kámikázés Máthé Szabolcs szándékosan kézzel csapott le védekezés közben, aminek köszönhetően máris mehetett öltözni, mert tíz perces büntetése csak a tavaszi bajnokságban járhat majd le. Négy emberrel addig nem látott erőket mozgosított a Kámikázé, helyzetek is adódtak, de az emberhátrány végül megbosszulta magát, és egy tökéletes kontra végén Major kettőre növelte a Sixtynine előnyét, amivel gyakorlatilag megnyerték a bajnokságot (2-0).

A győztes csapat

A bronzérmet a Golimpiákosz szerezte meg, miután 8-4-re győzte le az elődöntő után összetört Sporting Sepsi csapatát. A gólkirályi címet a „69-es" Gergely Tamás nyerte el 18 góllal, a legjobb játékos a kámikázés Bedő Csongor lett, míg a legjobb kapus a szintén aranyérmes Hegyi Zoltán lett. A vigaszágat az SM United nyerte.

A bajnokságban húsz csapat állt rajthoz, a négy csoport első két helyezettje a felső ágon küzdhettek a címért, míg a harmadik és negyedik helyezettek a vigaszágon folytathatták. Tavasszal újraindul a bajnokság.

Visszhang Kupa
Őszi bajnokság

Döntő

Sixtynine - Kámikázé 2-0 (0-0)
Gól:
Márton, Major
Piros lap: Máthé Szabolcs (Kámikázé)

Kisdöntő

Golimpiakosz - Sporting Sepsi 9-4Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas