Az erdélyi tél idén sem múlik el szikrázó stoplik, egymásnak feszülő lábszárvédők és hálót szaggató gólok nélkül. Büszke győztesek, sérült önérzetű vesztesek és elszánt újoncok ismét megmérkőzhetnek az Erdélyi Labdarúgó Diákkupán.

" /> Sportoldal.ro - Több mint egy bajnokság – a XXII. ELDK következik

Több mint egy bajnokság – a XXII. ELDK következik


Az erdélyi tél idén sem múlik el szikrázó stoplik, egymásnak feszülő lábszárvédők és hálót szaggató gólok nélkül. Büszke győztesek, sérült önérzetű vesztesek és elszánt újoncok ismét megmérkőzhetnek az Erdélyi Labdarúgó Diákkupán.

HIRDETÉS


A XXII. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa – közismert nevén ELDK – idei mottóját az utóbbi évek találkozóit és ezek szervezését jellemző lelkesedés adta: ELDK. Több mint egy bajnokság! A XXII. eseményhez érkezve az ELDK kinőtte önmagát, túllépett az egy a sok közül amatőr labdarúgó-bajnokság keretein. A XXII. ELDK már nem csak a szokványos megmérettetést jelenti, 2011-ben az erdélyi diákkupa nem csupán labdarúgás, ahol a rangsor a fontos, hanem huszonkét év magyar (foci) történelem, a Kárpát-medencei magyar összefogás, az együttgondolkodás és a tenni akarás megvalósítása, számtalan maradandó emlék és tartós barátságok születése is.

A 2009-es jubileumi év komoly előrelépést jelentett az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa történetében, melynek köszönhetően tavaly már olyan bajnokságot szerveztünk, amely célul tűzte ki, hogy összefogja Kárpát-medence magyar egyetemista csapatait, és a háromnapos szórakozás mellett igazi megmérettetést hozzon a labdarúgók játéktudásának felmérése terén is.

2011-ben is folytatódik a történelem... December 16–18. között a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban reményeink szerint a vándorserlegért ismét küzdenek majd többek között Kolozsvár, Temesvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Jászvásár és Bukarest, továbbá Budapest, Debrecen, Komárom és természetesen Székelyudvarhely egyetemista csapatai.

A fennebb említett diákcsapatokon kívül természetesen várjuk olyan Kárpát-medencei városok magyar egyetemista labdarúgóinak jelentkezését is, akik hajlandóak részt venni egy Erdélyben szervezett színvonalas bajnokságon. A csapatok elszállásolása a hagyományokhoz híven, jutányos áron, felújított bentlakásokban történik, az utazás és az ellátás önköltséges. A nem romániai csapatok idén is benevezési díj nélkül vehetnek részt a bajnokságon.

A részvételi lehetőségről, szervezési kérdésekről és a szabályokról bővebb tájékoztatást az UFF és a MISZSZ elérhetőségein lehet igényelni (+40-266-213371, uff@uff.ro, miszsz@miszsz.ro), vagy hamarosan a rendezvény honlapján olvasni.

A kupát az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége rendezi.

Az ELDK bajnokai 1990–2010 között
1990 – Kolozsvári Góbék
1991 – Temesvári Hidegzuhany
1992 – Kolozsvári Csontbrigád
1993 – Temesvári Bolyai
1994 – Temesvári Góbék
1995 – Temesvári Góbék
1996 – Temesvári Góbék
1997 – Temesvári Góbék
1998 – Kolozsvári Zöld Trabant
1999 – Kolozsvári Góbék
2000 – Nagyváradi Butélia
2001 – Nagyváradi Butélia
2002 – Marosvásárhelyi More Bestiarum
2003 – Nagyváradi Malária
2004 – Kolozsvári Zöld Trabant
2005 – Kolozsvári Góbék
2006 – Nagyváradi Zsukások
2007 – Kolozsvári Góbék
2008 – Nagyváradi Zsukások
2009 – Nagyváradi Zsukások
2010 – Ifjúsági Sepsi

 

 

A szervezők közleménye

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas