A lányoknál a Salamon Ernő Gimnázium, a fiúknál a Báthory István Elméleti Líceum képviselői diadalmaskodtak a hetedik alkalommal megszervezett Erdély Kupán. A hétvégi kosárlabdatorna több mint 120 középiskolás diákot mozgatott meg.

" /> Sportoldal.ro - Gyergyói lányok és kolozsvári fiúk sikere az Erdély Kupán

Gyergyói lányok és kolozsvári fiúk sikere az Erdély Kupán


A lányoknál a Salamon Ernő Gimnázium, a fiúknál a Báthory István Elméleti Líceum képviselői diadalmaskodtak a hetedik alkalommal megszervezett Erdély Kupán. A hétvégi kosárlabdatorna több mint 120 középiskolás diákot mozgatott meg.

HIRDETÉS


Tizenkét csapat részvételével zajlott az elmúlt hétvégén a VII. Országos Középiskolás Kosárlabdatorna, amelyet idén is Kolozsváron rendeztek. Tavaly a házigazda kolozsváriak a lányoknál és a fiúknál is besöpörték a végső győzelmeket, idén azonban csak a Báthory István Elméleti Líceum fiúcsapata tudta megvédeni 2010-es elsőségét.

fotók: Angyalosi Beáta

A báthorysok hét csapat közül kerültek ki győztesnek, miután hibátlanul teljesítettek a csoportmeccseiken, majd a kieséses szakaszban is. A döntőben a brassói Áprily Lajos Főgimnázium diákjaival mérkőztek és győztek 51–34-re. A lányok ötcsapatos mezőnyében – ahol mindenki játszott mindenkivel – a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium együttesén nem tudott senki sem kifogni, a második helyen pedig a tavalyi győztesek, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum (Kolozsvár) lányai végeztek. Idén az álomötösök mellett a torna legjobb játékosait is megválasztották, különdíjat vihetett haza Bakos Anikó (Salamon Ernő), valamint Reider Szilárd (Báthory István).

„Sajnos nem vettünk sokan részt a torna előkészületeiben, akik azonban bármilyen szinten bekapcsolódtak a munkába, szívvel-lélekkel tették azt. Külön köszönetet kell mondanom mindenkinek: a résztvevő csapatoknak, akik igazi profikként készültek, edzőiknek, tanáraiknak, akik fáradtságot nem kímélve rendszeresen dolgoztak tanítványaikkal, a kolozsvári Báthory István Líceum közössége pedig igazi házigazdának bizonyult. Nem feledkezhetünk meg főtámogatóinkról sem, az RMDSZ Főtitkárságáról és a Communitas Alapítványról, akik anyagi segítsége nélkül nem is gondolkodhattunk volna a verseny lebonyolításában″ – fogalmazott Grabán Zsolt főszervező./>

>

Erdély Kupa: VII. Országos Középiskolás Kosárlabdatorna
(Kolozsvár)


Lányok

I. hely: Salamon Ernő Gimnázium – Gyergyószentmiklós
II. hely: Apáczai Csere János Elméleti Líceum – Kolozsvár
III. hely: Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti
IV. hely: Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
V. hely: Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya

Fiúk

I. hely: Báthory István Elméleti Líceum – Kolozsvár
II. hely: Áprily Lajos Főgimnázium – Brassó
III. hely: Salamon Ernő Gimnázium – Gyergyószentmiklós
IV. hely: Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
V. hely: Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti
VI. hely: Németh László Elméleti Líceum – Nagybánya
VII. hely: Csíki Gergely Főgimnázium – Arad

Álomötösök

Lányok: Bakos Anikó (Gyergyószentmiklós), Kerekes Emese (Kolozsvár), Székely Kinga (Kolozsvár), Szabó Csilla (Szatmárnémeti), Vincze Edina (Gyergyószentmiklós)

Fiúk: Drăguşan Mihai (Brassó), Reider Szilárd (Kolozsvár), Berár Levente (Nagybánya), Nagy Csaba (Gyergyószentmiklós), Miroski Ádám (Kolozsvár)

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas