Hazai pályán látott formáját hozta a Boston Bruins a Vancouver otthonában és fölényesen nyerte az NHL nagydöntőjének hetedik meccsét, megszerezve ezzel története hatodik Stanley-kupáját.

" /> Sportoldal.ro - Idegenben nyert a Boston, övé a Stanley-kupa

Idegenben nyert a Boston, övé a Stanley-kupa


Hazai pályán látott formáját hozta a Boston Bruins a Vancouver otthonában és fölényesen nyerte az NHL nagydöntőjének hetedik meccsét, megszerezve ezzel története hatodik Stanley-kupáját.

HIRDETÉS


Elbukott a siker kapujában a Vancouver Canucks. Az öt mérkőzés után 3–2-re vezető kanadai gárda vesztesen jött ki az utolsó két összecsapásból az észak-amerikai profi jégkorongliga idei döntőjében. Alain Vigneault legénysége annak ellenére maradt alul a mindent eldöntő ütközetben, hogy hazai pályán játszhatott, a klub történetének első bajnoki címében erősen bízó szurkolótábor előtt.

Kevés dolguk akadt a kapusoknak a mérkőzés első harmadában, Tim Thomas nyolcszor védett, Roberto Luongónak a százszázalékos átlaga bánta a ketrecét veszélyeztető mindössze öt lövést.

Az első gól ugyanis vendég részről érkezett a tizenötödik perben. Brad Marchand átadását a kapuval szemben álló Patrice Bergeron laposan a jobb alsóba vágta, az esetet mozdulatlanul szemlélő vancouveri portás mellett (0–1). A kapus és a gólszerző tavaly még együtt örült Kanada olimpiai elsőségének, a bostoni csatár ez esetben azonban csendre intette az akkori döntőnek is helyet adó csarnok nézőit. Az idei döntőben még nem volt arra példa, hogy az idegenben játszó csapat szerezze az első gólt.

fotó: Rich Lam/Getty Images

A második játékrész elejét értelemszerűen a Canucks nyomta meg jobban, Thomasnak kétszer is sikerült óriásit hárítani. A harmad közepén kissé váratlanul érkezett meg a második bostoni gól, amikor Brad Marchand kapu mögül bekanyarított korongja utat talált Luongo és a visszazáró védők ütőjének erdejében (0–2). Nem sokkal a harmad lefújása előtt aztán jött a hidegzuhany: Az egyedül meglógó Bergeron beütötte a másodikat (0–3). A gólban alaposan benne volt a fent említett kapus, bár a visszajátszások alapján lökött is egyet rajta a rájátszásbeli huszadik pontját szerző honfitársa.

A harmadik felvonásban legfeljebb egy újjászületett Vancouver tudott volna változtatni az amúgy reménytelennek tűnő helyzeten, de mint az később bebizonyosodott, a Boston győzelemre volt ítélve. A teljesítményt megkoronázandó Brad Marchand is behúzta a maga dupláját, így a vendégek már bő két perccel a vége előtt elkezdték az ünneplést (0–4).

Az elmaradhatatlan díjkiosztási ceremónia a rájátszás legértékesebb játékosának járó Conn Smythe-trófea átadásával kezdődött, amelyet a várakozásoknak megfelelően a bajnokcsapat hálóőre, Tim Thomas érdemelt ki. Ezután jöhetett a mindennél értékesebb Stanley-kupa, amelyet a szlovák csapatkapitány, Zdeno Chara emelhetett 2,06 m-es termeténél is magasabbra.

A Boston Bruins gárdája megérdemelten diadalmaskodott az idei nagydöntőben, mi sem igazolja ezt jobban, mint a hét meccs alapján összesített 23–8-as gólkülönbsége, amellyel a Vancouvert felülmúlta.

Jóllehet, a kanadai gárdának továbbra sincs Stanley-kupa győzelme, a bostoni nézők közül sem emlékezhetnek sokan kedvenceik legutóbbi aranyérmére. A Bruinsnak 1972 óta először jött össze a bajnoki cím, amely a hatodik a klub történetében.

NHL, nagydöntő, a hetedik mérkőzésen:

Vancouver Canucks–Boston Bruins 0–4 (0–1,0–2,0–1)
Gólszerzők: Bergeron (14:37, 0–1), Marchand (32:13, 0–2), Bergeron (37:35, 0–3), Marchand (57:16, 0–4)
A nagydöntő végeredménye: 4–3 a Boston javára./>

>

 

 

 

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas