Harmadszorra sem okozott gondot a Boston számára kitömni a hozzá látogató Vancouvert. A mai 5–2-es győzelem azt jelenti, hogy a hetedik mérkőzésen, a Canucks otthonában dől el, ki emelheti magasba a Stanley-kupát.

" /> Sportoldal.ro - Újabb sima Boston-siker, a hetedik meccs dönt

Újabb sima Boston-siker, a hetedik meccs dönt


Harmadszorra sem okozott gondot a Boston számára kitömni a hozzá látogató Vancouvert. A mai 5–2-es győzelem azt jelenti, hogy a hetedik mérkőzésen, a Canucks otthonában dől el, ki emelheti magasba a Stanley-kupát.

HIRDETÉS


Kedd hajnalban a legnagyobb presztízzsel bíró jégkorongtrófea is tiszteletét tette a bostoni TD Garden-jégcsarnokban, egy esetleges Canucks-győzelemre várva, ám a hazai nézők legnagyobb örömére egyelőre érintetlen maradt. A kanadai alakulatnak jóformán semmi esélyt nem adott a maximálisan felpörgött Boston, nem sokkal a kezdés után már látni lehetett, hogy nem ma lesz az éremosztás.

A sárga-feketéknek újfent sikerült álomszerű első harmadot produkálni hazai pályán, hiszen Michael Ryder tizedik percben született találatánál már 4–0 állt az eredményjelzőn. Az ötödik meccs hőse, Roberto Luongo már a harmadik bekapott gól után kénytelen volt lekorcsolyázni.

fotó: Bruce Bennett/Getty Images

Az idegenbe ellátogató szurkolók számára legfeljebb egyetlen örömteli pillanatot tartogatott a mai csata, amikor is csapatkapitányuk, Henrik Sedin megszerezte döntőbeli első gólját. A harmadik játékrész legelején születő találatra David Krejci válaszolt bostoni részről, ezzel az összecsapás végleg eldőlni látszott. Maxim Lapierre a hajrában még kozmetikázta az eredményt, ám a lényegen ez sem változtatott.

A Boston három hazai meccsén összesen 17 gólt vágva harcolta ki a döntő hetedik felvonását, míg a Vancouvernek ehhez öt találat is elég volt hazai pályán. Kérdés, hogy az eddig tapasztalt hazai veretlenség, vagy az összesített teljesítmény-adatokban mutatkozó jelentős különbség érik Stanley-kupa-diadallá csütörtökön, a vancouveri Rogers Arénában rendezendő abszolút döntőn.

NHL, nagydöntő, hatodik mérkőzés


Boston Bruins–Vancouver Canucks 52 (40,00,12)
Gólok: Marchant (05:31, 1–0), Lucic (06:06, 2–0), Ference (08:35, 3–0), Ryder (09:45, 4–0), H. Sedin (40:22, 4–1), Krejci (46:59, 51), Lapierre (57:34, 5–2)
A párharc állása 3–3/>

>

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas