A valamivel esélytelenebbnek tartott New York Jets kiejtette Meskó Zoltán csapatát, a New Englandet az NFL Keleti főcsoportjának elődöntőjében. A zöld-fehérek 28–21-re győztek riválisuk otthonában.

" /> Sportoldal.ro - Meskóék rájátszásának befellegzett

Meskóék rájátszásának befellegzett


A valamivel esélytelenebbnek tartott New York Jets kiejtette Meskó Zoltán csapatát, a New Englandet az NFL Keleti főcsoportjának elődöntőjében. A zöld-fehérek 28–21-re győztek riválisuk otthonában.

HIRDETÉS


A hagyományokhoz híven, kétszer is egymásnak feszült a Jets és a Pats az idény alapszakasza során. Az első összecsapást New York-ban rendezték, ahol a házigazdák viszonylag simán túljutottak (28–14) Meskó Zoltán együttesén, ám a visszavágón maximális elégtételt vett a Patriots, hiszen megsemmisítő arányban, 45–3-ra diadalmaskodott riválisa fölött.

Egyébként Tom Brady vezényletével a háromszoros bajnok kiválóan teljesített az idény első részében, amelyet mindössze két vereséggel zárt 14 győzelem mellett. A rájátszás viszont más asztal, és ez bebizonyosodott a román idő szerint hétfőn éjjel véget ért összecsapáson is. Hiába indult harcba a legacélosabb támadósorral a New England, a vendégek bedarálták a hazai pálya előnyét élvező csapatot, s ezzel bejutottak a Keleti főcsoport (AFC) döntőjébe, ahol a Pittsburgh Steelers vár rájuk január 24-én.

A felek kissé nehezen hangolódtak rá az elődöntőre, leginkább a támadósorokra nem lehetett ráismerni a találkozó első negyedében, na meg Brady-re (fotó), aki az egyik támadáson az ellenfélhez passzolta a labdát – ilyen legutóbb 2010 októberében történt a New England irányítójával. A játékrészt végül a Hazafiak enyhe különbséggel nyerték, Shayne Graham 34 yardról szerzett mezőnygólt csapatának.

A nagyszünetig viszont megfordult az állás, Mark Sanchez két TD-passzt is kiosztott a New Yorknak, amely így 14:3-ra elhúzott. Az utolsó előtti negyedben mindössze egy támadást tudtak befejezni a csapatok, az pedig ismét kiélezetté tette a küzdelmet, hiszen a Patriots volt eredményes. A hazaiak ráadásul a biztos egy pont helyett, kettőt szereztek az extra támadáson, s ennek köszönhetően már egy mezőnygóllal is továbbjuthattak volna (14–11).

Igen ám, de a vendégek keményen kezdték az utolsó felvonást, Santonio Holmes már az első játék során elkapta a TD-zónában a labdát, így ismét kétszámjegyű volt a különbség. A Patriots-nak pedig nem sikerült gyorsan válaszolni, így Meskóék, akik végül 28:21-es vereséget szenvedtek búcsút inthetnek bajnoki álmaiknak.

Mint említettük, a zöld-fehérek a Pittsburg Steelers-szel találkoznak a főcsoport döntőjében, a másik ágon pedig a Chicago Bears, valamint a Green Bay Packers juthat be a február 7-én esedékes Super Bowlba.

NFL, rájátszás
Keleti főcsoport – elődöntő

New York Jets–New England Patriots 28:21 (0:3, 14:0, 0:8, 14:10)

fotó: Getty Images

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas