Sepsiszentgyörgyi ifjúk, vagyis az Ifjúsági Sepsi csapata nyerte meg a huszonegyedik alkalommal kiírt Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A tavalyi győztes váradiak be kellett érjék idén a második hellyel.

" /> Sportoldal.ro - Sepsiszentgyörgyre „vándorolt” a diákkupa

Sepsiszentgyörgyre „vándorolt” a diákkupa


Sepsiszentgyörgyi ifjúk, vagyis az Ifjúsági Sepsi csapata nyerte meg a huszonegyedik alkalommal kiírt Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A tavalyi győztes váradiak be kellett érjék idén a második hellyel.

HIRDETÉS


A focivébéhez hasonlóan az Erdélyi Labdarúgó Diákkupán is harminckét csapat versengett az első helyért. Túlnyomórészt Kolozsvárról érkeztek a benevezők, de részt vettek a háromnapos rendezvényen magyarországi együttesek is, mi több, Szlovákiából is elutazott Székelyudvarhelyre egy diákbanda, hogy a városi sportcsarnokban megmérkőzzön a vándorserlegért. Jelen voltak természetesen a „hazai″ pályán játszó székelyföldi együttesek is, amelyek közül kikerült aztán a győztes.

Már a csoportkörben történtek meglepetések, a szervezők tájékoztatása szerint az egyik legerősebb kerettel rendelkező vásárhelyi Pro Line korán búcsúzott, akárcsak a kolozsvári Visszhang Kupa címvédője, a Kamikaze. Az egyenes kieséses szakasz akadályait legjobban az Ifjúsági Sepsi, valamint a tavalyi győztes nagyváradiak, a Zsukások csapata vette.

Viszonylag sokat kellett várni a szerdai döntő első találatára, ám a gólnélküli első félidő után a másodikban elkezdték bevenni a kapukat a játékosok. A székelyföldiek aztán hárommal többször voltak eredményesek ellenfelüknél és 5–2 arányban diadalmaskodva megakadályozták a partiumiak címvédését.

A háromszéki gárda a kupa mellett ráadásul különdíjakat is szerzett, Mánya Szabolcsot – aki a Sepsi FC leigazolt teremlabdarúgója – a torna legjobb játékosának, Kisgyörgy Zsoltot pedig a legjobban védő kapusnak választották a rendezők. A Kolozsvárról jött csapatok sem távoztak üres kézzel, Szécsi Barna (Góbék) hátvédként remekelt, míg Kis Szabolcs (Golimpiakosz) gólt gólra halmozott, majd 15 találatnál „lecsillapodott″.

XXI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa
(december 20–22., Székelyudvarhely)


DÖNTŐ
Ifjúsági Sepsi–Zsukások 5–2

LEGEK
Legjobb kapus: Kisgyörgy Zsolt (Ifjúsági Sepsi)
Legjobb hátvéd: Szécsi Barna (Góbék)
Legjobb játékos: Mánya Szabolcs (Ifjúsági Sepsi)
Gólkirály: Kis Szabolcs - 15 találat (Golimpiakosz)

CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport: Góbék, M.Ü.T.F., Csíki FociSokk, Hanyat SE.
B-csoport:
Golimpiákosz, Capitals, Baraquda, Zsuga Bonito.
C-csoport: Deportivo Malária, Sepsi ISE, Tesók, Pro Line.
D-csoport: Árnyék, F.R. Ady, Bak-Elit, Selye University.
E-csoport: Á-MEN FC, Ifjúsági Sepsi, FC Ambush, UFF.
F-csoport: NMD, Orvosi, 69' Sixtynine, Szimbád.
G-csoport:
Paksi Halászlé, Kamikaze, SM United, Korondi Ifjúság.
H-csoport: Zsukások, Sporting Sepsi, Csicsergő Mókusok, ELTEsók.Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas