A román válogatott mindkét erdélyi magyarja érmet szerezett a hétvégén lezajlott törökországi lábtenisz-világbajnokságon. A romániai csapat mindössze a hármas döntőt bukta el Magyarországgal szemben.

" /> Sportoldal.ro - Erdélyi érmek a lábtenisz-világbajnokságon

Erdélyi érmek a lábtenisz-világbajnokságon


A román válogatott mindkét erdélyi magyarja érmet szerezett a hétvégén lezajlott törökországi lábtenisz-világbajnokságon. A romániai csapat mindössze a hármas döntőt bukta el Magyarországgal szemben.

HIRDETÉS


Zömében európai nemzetek részvételével szervezték meg az elmúlt napokban a férfi lábteniszezők nyolcadik világbajnokságát. A kétévente rendezett tornát, amelynek idén Isztambul adott otthont, fölényesen uralta a román válogatott – mindhárom kategóriában arany(ak)ért játszhattak a hazai lábteniszezők, és a döntőkből kettőt sikerrel abszolvátak.

Egyéniben Bobiş Georgel beváltotta a hozzá fűzött reményeket és megvédte címét, majd az egyéni nyertes párosban kamatoztatta aranyai számát a Kolozsvári Victory-nál játszó Florin Purice oldalán. Ebben a számban Ács Krisztián még csak csereként kapott lehetőséget, de a hármas küzdelemben már kezdőként szerepelhetett, akárcsak Páljános Zoltán. A nagyszalontai sportolók pedig Bobiş-sal közösen eljutottak egész a fináléig, ott viszont a magyarok kifogtak rajtuk.

A törökországi rendezvényt négy ország csapata, köztük az éremesélyesnek tartott szlovák, valamint cseh együttes is bojkottálta. A favoritok nem jelentek meg a világbajnokságon, mivel korábbi szabálymódosítási-javaslatukat elutasította a sportág nemzetközi szövetségének (FIFTA Federation International Football Tennis Associaton) elnöke.

Hétvégén véget ér a román bajnokság

Utolsó játéknapjához érkezik szombaton, december 18-án a román lábteniszbajnokság aktuális szezonja. A benevezettek Nagyszalontán találkoznak a záró fordulóban, de a mérkőzések tétnélküliek lesznek, mivel korábban már tisztázódott, hogy mely gárdák végeznek dobogós helyeken. Az idei bajnok CS Beljoi-t (Prahova megye), a Kolozsvári Victory és a CSU Ploieşti követi a tabellán.

 

 

 

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas