XXI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa


Az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala december 20-22. között Székelyudvarhelyen szervezi a XXI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupát.

HIRDETÉS


Húsz év nem kis idő, főleg nem egy magyar egyetemista focibajnokság esetében. Rendezvény legyen a talpán, amely két évtized után is eléggé strapabíró ahhoz, hogy az erdélyi magyar civil grundról ne zavarja le a váltakozó politikai időjárás, és a mindenkori szervezők hullámzó életpályája se buktassa becsúszó szereléssel. Szerencsére - vagy inkább szerencsénkre - születtek olyan kezdeményezések is, amelyek kettős jubileummal a hátuk mögött hagyomány- és értékteremtő jellegüknek hála kiemelt helyet foglalhatnak el az erdélyi események éves naptárában, célcsoportjaik közösségi igényeinek messzemenően megfelelnek, lankadatlan lelkesedéssel immár önmagukat szervezik, és fejlődésük természetesnek mondható. Bár hagyomány és fejlődés egymást nehezen játékba hozó állapotok, ötvözni őket ebben a tekintetben kisebbfajta erdélyi civil csoda(gól)...

Az erdélyi magyar diákok labdarúgó bajnoksága a '89-es történelmi fordulatot követő időszak legrégibb és legszebb hagyományokkal rendelkező amatőr ifjúsági sporteseménye. A több mint két évtizedes sorozat kezdeti éveinek szervezője a Brassói Magyar Diákszövetség (BMDSZ) volt, majd a lebonyolítást átvette az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), a huszadik rendezvény társszervezője és támogatója pedig az UFF mellett a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ) volt. A XXI. torna társszervezői közé lépett Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala is, így az UFF és a MISZSZ rangos csapattagot tudhat maga mellett.

A 2009-es jubileumi év komoly előrelépést jelentett az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa (ELDK) történetében. 2010-ben már olyan bajnokságot szervezünk, amely igyekszik összefogni Kárpát-medence magyar egyetemista csapatait, és a háromnapos szórakozás mellett igazi megmérettetést hoz a labdarúgók játéktudásának felmérése terén is.

A XXI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupának december 20-22. között a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnok ad otthont, a serlegért jelen állás szerint Kolozsvár, Temesvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Jászvásár és Bukarest, továbbá Budapest, Debrecen, Komárom és természetesen Székelyudvarhely egyetemista csapatai kergetik a labdát.

A fennebb említett egyetemi központok csapatain kívül várjuk olyan Kárpát-medencei városok magyar egyetemista labdarúgóinak jelentkezését is, akik hajlandóak részt venni egy Erdélyben szervezett színvonalas bajnokságon. A csapatok elszállásolása jutányos áron felújított bentlakásokban történik, az utazás és ellátás önköltséges. A határon túli csapatok benevezési díj nélkül vesznek részt a bajnokságon. A részvételi lehetőségről, szervezési kérdésekről és a szabályokról bővebb tájékoztatást az UFF elérhetőségein lehet igényelni (+40-266-213371, uff@uff.ro), vagy hamarosan a szervezet honlapján olvasni.

 

A XXI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa támogatói:

Communitas Alapítvány, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Forrás KFT,Amigo & InterCost, Székelyudvarhelyi Tea Pub

 

Kiemelt on-line médiapartner:

Transindex

 

Médiapartnerek:

Príma Rádió, Paprika Rádió, Star Rádió, Más Rádió

Nyugati Jelen, Udvarhelyi Híradó

Sportoldal.ro, Szekelyhon.ro, Uh.ro

Príma Text, Nemtévé

Sulisokk MagazinCímkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas