Nem az a baj, hogy rosszul állunk a bajnokságban. Nem azért vagyok elkeseredve, hogy bajnoki mérkőzésen, hazai pályán elveszítettük a több, mint két éve tartott veretlenségünket... A csapat vezetőinek a viselkedése hagy keserű szájízzel.

" /> Sportoldal.ro - Olvasói vélemény: Kicsi foci, nagy pofa

Olvasói vélemény: Kicsi foci, nagy pofa


Nem az a baj, hogy rosszul állunk a bajnokságban. Nem azért vagyok elkeseredve, hogy bajnoki mérkőzésen, hazai pályán elveszítettük a több, mint két éve tartott veretlenségünket... A csapat vezetőinek a viselkedése hagy keserű szájízzel.

HIRDETÉS


Hosszú évek óta vagyok a CFR bérletes szurkolója. Akkor is hűséges meccslátogató voltam, amikor a második, vagy a harmadik osztályban vergődtek a kedvencek. Elkísértem őket Rómába, Londonba, Eindhovenbe, Koppenhágába, vagy éppen Münchenbe. A csapat miatt ilyen rossz szájízzel, mind az elmúlt hetekben még soha nem voltam.

Nem az a baj, hogy rosszul állunk a bajnokságban. Nem azért vagyok elkeseredve, hogy bajnoki mérkőzésen, hazai pályán elveszítettük a több, mint két éve tartott veretlenségünket. Nem lepett meg, hogy a Bayern München a Fellegváron azt csinált a csapatunkkal, amit akart. Amiatt sem aggódom különösebben, hogy a kiesésért harcoló besztercei Glória kiejtett abból a Román Kupából, amelyet az elmúlt három évben simán nyertünk.

A csapat vezetőinek a viselkedése hagy keserű szájízzel.

A hazai labdarúgás iránt kevésbé érdeklődők is tudják, hogy miről szól az egész: a klubvezetők és tulajdonosok nyilvános (le)szereplései töltik meg a sportmédiát. Gigi, MM, Iancu, Borcea, Dinu Vamă, Mitică, Naşul Sandu – ismerős nevek ezek, mindenki számára. Szörnyű, hogy ezek az emberek mit le tudnak rendezni a nyilvánosság előtt! A gombamód terjedő hazai sporttelevíziók pedig tapsikolnak az örömtől, hogy van amivel feltöltsék a végeláthatatlan beszélgetős műsoraikat.

Azért voltam büszke a csapatra, mert Pászkány Árpád főtámogató és Iuliu Mureşan elnök nem tartoztak ebbe a kategóriába. Kiegyensúlyozott, a szenzációhajhászást mellőző, a nyilvános provokációkra nem reagáló vezetők voltak ők, akik azzal hajkurászták az őrületbe a bukaresti nagy fiúkat, hogy szépen, csendben kiépítettek egy focibirodalmat Kolozsváron.

Mondom, ilyenek VOLTAK. Az idei szezonban rájár a rúd a CFR-re. Nagyon nehezen, nyögvenyelősen jönnek össze a sikerek, és azok is ritkák. A két vezetőnk pedig lecsúszott a Dâmboviţa parti stílus szintjére. Hangsúlyozom, hogy igazuk van, amiért elégedetlenek, hiszen kapásból fel tudnék sorolni 8-10 olyan helyzetet, amikor a játékvezetők az idei szezonban a csapat ellen fújtak. Jogosan emlegetnek összeesküvést, nekem is meggyőződésem, hogy a sorozatos CFR ellenes bírói „tévedések" nem véletlenül történnek. Elképzelhető, hogy nem állnak messze az igazságtól azok sem, akik szerint Bukarestben, az illetékes irodákban, nemzetbiztonsági fontosságú ügyként tekintenek arra a tényre, hogy a bukaresti csapatok három éve nem nyertek bajnokságot, és ami még „ijesztőbb", ez két alkalommal a „magyarok csapatának" sikerült. De tisztelt urak, miért kell e miatt folyamatosan, hosszasan, újra és újra, nyilvánosan szidni az ellenfelet? Miért kell belemártózni abba a mocsárba, amit mindannyian gyűlölünk? Miért nem kérjük számon a saját játékosainkat is a sikertelenségekért? Meccsenként kihagyunk 6-8 ordító helyzetet, miért nem lehet elmondani, hogy a sztárjainknak inkább egy zsíros külföldi szerződésen jár az esze, mint a hazai gólgyártáson? Miért nem lehet nyilvánosan elítélni a saját edzőnket, aki a mérkőzések közben úgy viselkedik, mint egy őrült? A tegnap meccs után lenyomott egy 80 méteres sprintet, hogy számon kérje a bírókat, a csapat technikai stábja kellett lefogja, hogy az egész ne fajuljon tettlegességbe. Miért kell ilyen embereket szerződtetni? A lelátón szégyellem magam a viselkedése miatt, és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül!

Még egyszer hangsúlyozom: a vezetőink elégedetlensége jogos, a stílussal van bajom!

Hofi Géza egyszer azt mondta, hogy kicsi pénz, kicsi foci. Nálunk, az idén sajnos a kicsi foci, nagy pofa érvényes. És mindezt nagy pénz mellett...

Kovács Péter
(www.kovacspeter.ro)

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas