Nyolcadik alkalommal maradt alul szombaton az A-osztályos csíkszeredai kosárlabdacsapat a bajnokságban. A Marosvásárhelyen elveszített mérkőzés után a csapat edzője, Lászlófy Botond válaszolt kérdéseinkre.

" /> Sportoldal.ro - Lászlófy: Voltak bíztató jelek is

Lászlófy: Voltak bíztató jelek is


Nyolcadik alkalommal maradt alul szombaton az A-osztályos csíkszeredai kosárlabdacsapat a bajnokságban. A Marosvásárhelyen elveszített mérkőzés után a csapat edzője, Lászlófy Botond válaszolt kérdéseinkre.

HIRDETÉS


Milyen pozitívumokat és negatívumokat vélt felfedezni ezen az elveszített találkozón?

–Kezdeném a negatív oldalával. Elsősorban sosem kezdjük a mérkőzéseket megfelelően. Habár a taktikai utasítások részben be voltak ma tartva, a védekezésben elkövetett hibák nem megengedhetőek ilyen csapattal szemben, mint a BC Mureş. Ami tetszett, hogy negyven percen keresztül azt a küzdést hozták a fiúk, amelyre szükség lesz olyan csapatok ellen, akiket meg is tudunk verni.

Melyek ezek az együttesek?

A táblázat alapján Brassó és Iaşi, de az eddigiekben nem számított verhető csapatnak Temesvár vagy a Steaua sem. Előbbit sikerült legyőznünk, míg a Steauatól az utolsó pillanatban kaptunk ki.

Visszatérve a mostani meccsre, már az első negyed után tudni lehetett a győztest?

–Természetesen. Ha kiváló csapat lennénk és az ellenfélnek adunk egy ekkora előnyt (24 pont – a szerk.), talán még visszajöhetnénk a meccsbe taktikai húzásokkal, de nekünk nem szabad ezt a hibát elkövetni.

Tisztes helytállás vagy két pont megszerzése volt a cél?

–Sosem szabad úgy felállni a pályára, hogy a tisztes helytállás a cél.

Amikor félidőben több mint húszpontos a hátrány, hogyan lehet felrázni a bandát?

Ilyenkor a védekezés keménységét hangsúlyozom, valamint azt, hogy próbálják kiküszöbölni a gyorsindításoknál elkövetett tévedéseket. Ugyanakkor azokat a figurákat, amiket edzésen gyakorolunk, itt az idő orrvérzésig erőltetni. Mindezeket csak a második félidőben láttam a játékunkban, de voltak bíztató jelek is, úgyhogy remélem jó úton haladunk afelé, hogy egy jó közepes csapat legyünk. Nem mondom, hogy a legjobb, mivel ez nem várható el sem a jelenlegi játékoskerettől, sem pedig tőlem.

Érzésem szerint fiai sokszor elsiették a támadásokat. Lehet ezt korrigálni?

Lehet és kell is korrigálni. Összeszokás és csapatmunka kérdése, a labdát a megfelelő időben kell lepasszolni a megfelelő emberhez. És nem elsietni, hogy rögtön gyorsindítást kapjunk belőle.

Akadnak olyanok, akik egyénieskednek a csapatában?

Kívülről így tűnhet, de sokszor nehéz helyzetbe kerülnek vagy hozzák magukat a játékosaim, mivel nem hajtják tökéletesen végre a zárásokat, befutásokat, így ebből adódóan a figura vége 1-1 elleni megoldás lesz sima dobás helyett. Ezen sokat kell még dolgoznunk.

fotó: Manases Sándor

 

 

 

 

 

 

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas