Álomszerűen kezdte Vlad Caba vezetőedző irányításával a kézilabda Nemzeti Ligát a Székelyudvarhelyi KC. A trénert, akit az Oltchim is szeretne a kispadján tudni, a ma esti fontos meccs előtt kérdeztük.

" /> Sportoldal.ro - Az udvarhelyi sikerkovácsot faggattuk

Az udvarhelyi sikerkovácsot faggattuk


Álomszerűen kezdte Vlad Caba vezetőedző irányításával a kézilabda Nemzeti Ligát a Székelyudvarhelyi KC. A trénert, akit az Oltchim is szeretne a kispadján tudni, a ma esti fontos meccs előtt kérdeztük.

HIRDETÉS


–Tökéletesen kezdte az SZKC a bajnokságot. Mi a siker receptje?

–Óh, ha tudnám... Azt hiszem fontos, hogy olyan csapatot formáltunk, amely csatlakozott az elgondolásaimhoz, ugyanakkor keményen dolgozott. Jó a hangulat, megfelelőek a felkészülési körülmények, megértést találtam a játékosok és a vezetők részéről egyaránt. A bajnokság viszont nem csak egy részből áll, állandóan jól kell teljesíteni. Az eddigi, kevésbé és nagyon meglepő eredményeket igazolni kell a jövőben is.

–Mennyit számított a nyári erősítés?

–Sokat, nagy szükségünk volt egy beállóra, valamint új irányítóra is. Az igazolásoknál megpróbáltuk a fizikai és technikai adottságaik mellett az emberi oldalukat is nézni, és el kell mondanom, hogy nagyon meg vagyunk elégedve. Elkerültük a nagybevásárlást, szerettük volna a tavalyi csapatgerincet (Mihalcea, Ferenczi, Tálas, Rusia, Frăţilă, Bârză, Varó) megtartani, amelyet értékes új kézilabdázókkal egészítünk ki. Egyelőre úgy tűnik, ez bejött.


–A szezon előtt legalább az ötödik hely megszerzése volt a cél. Időközben változott valami?

Remélhetőleg nem változtatjuk meg a célkitűzésünket. Általában amit kitűzünk magunk elé, azt megpróbáljuk betartani. Persze, ha a bajnokság úgy alakul lehetnek majd nagyobb elvárásaink is.

Szoros küzdelemre számít a bajnokság élén?

–Egyenlőbbek az erőviszonyok az előző évekhez képest, amikor Konstanca és Resicabánya igen hamar elszakadt a többi csapattól. Idén több bajnokesélyessel kell számolni – legalábbis az eddig fordulók erről árulkodnak. De talán ennél is lényegesebb, hogy a mérkőzéseknek magas legyen a színvonaluk.

A kolozsvári kiszállás különlegesebb a többinél?

–SZKC edzőként először járok Kolozsváron, tudom azonban, hogy a korábbiakban küzdelmes meccseket vívtak a felek, tavaly még győznünk is sikerült itt. Számítunk a szurkolói támogatásra, otthonról is érkezik rajongótábor, ráadásul a helyi egyetemisták is szép számban fognak kilátogatni a találkozóra. Emellett, azért lehet különleges meccs, mert két nagyjából egyforma játékerőt képviselő alakulat csap össze és mindkettő az első helyeken áll.


Milyen végeredményre számít ma este?

–Nehéz megjósolni az eredményt, de természetesen győzelmet szeretnék. Ehhez azonban három-négy játékosomnak kiválóan kell szerepelnie este, tehát képességük nyolcvan százalékát bele kell adniuk, így nagyobbak lehetnek a győzelmi esélyeink. Sok mindenen múlhat a találkozó sorsa: tapasztalaton, hibák kiküszöbölésén, még a kapusteljesítmény is meghatározó lehet, ám ami biztos, hogy nem lesz nagy különbség a csapatok között.


A hírek szerint nemrégiben visszautasította az Oltchim ajánlatát.

–Ez igaz, kaptam egy felkérést tőlük, majd kértem néhány nap gondolkodási időt. Megvizsgáltam a lehetőséget, hogy visszatérjek a lányok táborába, de hiába volt szó olyan klasszis csapatról, mint az Oltchim, nem éreztem megfelelőnek az időpontot a váltáshoz. Az udvarhelyiekkel a bajnokság kellős közepén járunk, elindultunk egy úton és nem hagyhattam őket cserben egy olyan fontos meccs előtt, mint a mai. Jelenlegi klubomnál mindig tisztességesen bántak velem, és én viszonozni igyekszem a tiszteletet.

fotó: Manases Sándor

 

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas