A román élvonalbeli ligában érdekelt Nagybányai Ştiinţa rögbicsapata megvédheti tavaly szerzett címét, egy hét múlva ismét a Bukaresti Steaua ellen vívja a döntőt. Helyszín a főváros.

" /> Sportoldal.ro - Újra bajnok lehet a nagybányai rögbis osztag

Újra bajnok lehet a nagybányai rögbis osztag


A román élvonalbeli ligában érdekelt Nagybányai Ştiinţa rögbicsapata megvédheti tavaly szerzett címét, egy hét múlva ismét a Bukaresti Steaua ellen vívja a döntőt. Helyszín a főváros.

HIRDETÉS


Egy évvel ezelőtt a nagybányaiak a bukaresti együttesek hosszan tartó egyeduralmát szakították meg az élvonalbeli bajnokságban, jövő héten pedig újabb bajnoki címet szerezhetnek a Bukaresti Arcul de Triumf Stadionban. Akárcsak az elmúlt szezon rájátszásnak döntőjében, a máramarosiak ellenfele idén is a Steaua lesz, miután a mai elődöntőkben nem borult a papírforma.

Elméletileg színtiszta fővárosi döntő is összejöhetett volna, de ehhez kisebbfajta csodának kellett volna történnie Nagybányán, ahol az elmúlt szezonokhoz képest jócskán meggyengült Dinamo egyáltalán nem tudott érvényesülni. Nem úgy, a hazaiak, akik összesen hét célt vittek be az ellenfél területére. Nagybánya a félidőben 22-0-ra vezetett, majd a második játékrészben továbbra is fegyelmezetten játszva 44-0-ra nyert.

A másik csata ennél jóval több izgalmat hozott, a Steaua és a Farul Constanţa sokáig fej-fej mellett haladt és döntés csak a találkozó utolsó szakaszában született meg. Az első játékrészben lekopírozták egymást a csapatok, hiszen a bukarestiekhez hasonlóan a Farul is egy dropp-gólt, valamint három büntetőrúgást értékesített, így 12-12-nél szakadt meg kis időre a harc. A második negyven perc elején folytatódott a szoros küzdelem, majd a „katonák" Mădălin Baraulea kiállítása után eggyel kevesebben maradtak a pályán, ám szerencséjükre egy sárgalapos konstancai is kiállt tíz percre. A hajrában Dumbravă, a Steaua kapitánya döntőbe lőtte a csapatot, a Constanţa pedig a bronzmérkőzésen léphet pályára.

A tavalyi finálé nagyon kiélezett küzdelmet hozott, a nagybányaiak az utolsó másodpercekben nyertek egy jól kivitelezett büntetőrúgással.

Román élvonalbeli rögbibajnokság
Rájátszás - elődöntő

Bukaresti Steaua-Farul Constanţa 21-15 (12-12)
Nagybányai Ştiinţa-Bukaresti Dinamo 44-0 (20-0)

Az elmúlt tíz esztendő bajnokai

2009 - Nagybányai Ştiinţa
2008 - Bukaresti Dinamo
2007 - Bukaresti Dinamo
2006 - Bukaresti Steaua
2005 - Bukaresti Steaua
2004 - Bukaresti Dinamo
2003 - Bukaresti Steaua
2002 - Bukaresti Dinamo
2001 - Bukaresti Dinamo
2000 - Bukaresti Dinamo

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas