A görög felmenőkkel rendelkező jégkorongozó huszonhat idényt húzott le a világ legkeményebb ligájában és visszavonulása után sem hagyja el a hokit, a Detroit Red Wings-nél kapott munkát.

" /> Sportoldal.ro - Visszavonult a 48 éves Chelios

Visszavonult a 48 éves Chelios


A görög felmenőkkel rendelkező jégkorongozó huszonhat idényt húzott le a világ legkeményebb ligájában és visszavonulása után sem hagyja el a hokit, a Detroit Red Wings-nél kapott munkát.

HIRDETÉS


„ Ha reálisan gondolkozom, akkor ez talán az utolsó évem. De nem akarom, hogy az legyen" - mondta a 41 esztendős Chris Chelios  (fotó) 2003 októberében, amikor sokan úgy gondolták, hogy a jégkorongozáshoz elég idős már. Ám Chelios mit sem törődött a korával és egy-két UHL-, valamint AHL-es kitérővel megfűszerezve további öt szezont húzott le a Red Wings színeiben. A tavalyi idény javarészét a Chicago Wolves-nál töltötte, de így is behívták hét alaklommal az Atlanta Trashers csapatához.

NHL-es pályafutása során négy együttesben játszott, az említettek mellett a Chicago Blackhawks, illetve a Montreal Canadiens védelmét is erősítette a nyolcvanas, illetve kilencvenes években. Összesen háromszor hódította el a Stanley-kupát és ugyancsak ennyiszer választották meg az észak-amerikai jégkorongliga legjobb védőjének. Az NHL-ben megfordult bekkek közül, ő húzott korcsolyát legtöbbször (1651-szer), ugyanakkor ő az egyetlen olyan játékos, aki 400-nál több alakalommal lépett jégre három különböző csapattal. Ezen kívül a nemzetközi porondon csapatkapitányként vezette az amerikaiakat az ezüstérmekig a 2002-es hazai rendezésű  téli olimpián, de a válogatott tagja volt '98-ban a nagánói, valamint '84-ben a szarajevói ötkarikás játékokon is.

„Eléggé szerencsés vagyok, amiért része lehettem ilyen sok éven át ennek a magas szinten űzött ligának. Utam során nagyszerű emberekkel találkoztam és különleges barátságokat alakítottam ki. Nagyon várom, hogy kezdetét vegye a következő kihívásom és hálás vagyok a Wings-nek, amiért megadták a lehetőséget, hogy közel maradhassak a játékhoz" - olvasható az immáron tanácsadó Chris Chelios nyilatkozata a Michigan állami jégkorongcsapat honlapján.

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas