Ugyanazokat a kérdéseket intéztük Aurelia Brădeanuhoz, mint Simona Spiridonhoz. Az ETO-nál játszó román kézilabdás lányoktól többek között megtudtuk, hogy mindketten Görbicz Anitát tartják csapatuk legjobbjának.

" /> Sportoldal.ro - Duplainterjú a Győri ETO román lányaival

Duplainterjú a Győri ETO román lányaival


Ugyanazokat a kérdéseket intéztük Aurelia Brădeanuhoz, mint Simona Spiridonhoz. Az ETO-nál játszó román kézilabdás lányoktól többek között megtudtuk, hogy mindketten Görbicz Anitát tartják csapatuk legjobbjának.

HIRDETÉS


Kettejük közül Aurelia Brădeanu vagy, ahogy a győri szurkolóknak kedvesebb, Mika kézilabdázik régebbtől fogva Magyarországon, de Simona Spiridon, azaz Szimi is zöld-fehér mezben játszotta végig az elmúlt három szezont.


Hogyan kerültetek a Győri ETO-hoz?

Aurelia Brădeanu: 2004 tavaszán keresett meg a csapat menedzsere - Kiss Lajos - és egy rövid megbeszélés után elköteleztem magam az ETO-hoz. Úgy gondoltam, hogy igazi kézilabdás nemzetbe kerülök a Győr által és fejlődésemhez, illetve nagy eredmények eléréséhez megfelelő klubot választottam.

Simona Spiridon: A félresikerült romániai tapasztalat után (5 hónap Brassónál), elhagytam az akkori csapatomat, mivel rájöttem, hogy ott nem tudok azon a hőfokon teljesíteni, amelyen szeretnék. Végül profi, nagynevű csapattól (Hypo NÖ) érkeztem az ETO-hoz, amely akkoriban a legjobbak közt volt és nagyszerű eredményeket ígért.

Mennyire volt nehéz megtanulni a nyelvet?

A.B.: Nagyon nehéz volt és még mindig szükség lenne némi fejlődésre. Kisfiam, Dávid már most jobban beszéli a magyart, mint én.

S.S.: Hivatásos kézilabdázónak semmi sem lehetetlen, így a legnehezebb európai nyelvet megtanulni sem. A kommunikáció kulcsfontosságú egy csapaton belül.

És melyek voltak az első magyar szavak, amelyek rátok ragadtak?

A.B.: Csapatösszetartáson voltunk és elég unalmassá vált nekünk a darts. A lányok folyamatos kérdezték, hogy mikor megyünk haza és ezt megtanították nekem, majd mehettem megkérdezni az edzőt.

S.S.: Mivel az első győri edzésemet közvetlenül az újév előtt tartották a Boldog Új Évet! tanultam meg a leghamarabb.

Hol éltétek át pályafutásotok legszebb pillanatait?

A.B.: Győrben. Számos bajnoki cím, Magyar Kupa-győzelem, illetve nemzetközi sikert értünk el. Soha nem fogom elfelejteni, amikor 40 év után újra bajnoki címet ünnepeltünk együtt a szurkolókkal.

S.S.: Veszprém, 2009 májusa. Azzal a 6000 szurkolóval együtt, akik mellettünk voltak a Viborg ellen vívott BL-döntőben.

Kit tartotok az ETO legjobbjának?

A.B.: Én egyértelműen Görbicz Anitát. Ahogy ő kézilabdázik, azt nem lehet tanítani. Szerintem kézilabdával a kezében született.

S.S.: Mindig Görbicz Anita mellett szerettem volna játszani. Csapatjátékosként és egyénileg is kiválóan megállja a helyét.

A magyar kézilabda (klubszinten), hol tart a románhoz képest?

A.B.: Mindkét országban egyetlen kiemelkedő klubcsapat van, viszont Magyarországon a mögöttünk álló csapatok jóval erősebb szinten játszanak, mint az Oltchim ellenfelei.

S.S.: Amióta elhagytam Romániát, Magyarország a legtöbb pontot gyűjtötte össze az EHF ranglistáján. Ennek értelmében a bajnokság is erősödött. A magyar kézilabda az infrastruktúra (csarnokok, szállítás, autópályák stb.) miatt is fejlődik. Egy fiatal játékosnak sokkal jobbak a lehetőségei itt.

A közelgő idényre nézve melyek a Győri ETO célkitűzései és melyek a célkitűzéseitek saját magatokkal szemben?

A.B.: A csapat mindenképpen szeretné a magyar bajnokságot, illetve a kupát újra elhódítani, illetve még egyszer átélni a Bajnokok Ligája döntőjének csodálatos hangulatát. Engem is ezek a célok motiválnak a munkámban.

S.S.: Személyes célom BL-t nyerni, és a csapaté sem lehet más.

Vannak olyan játékelemek, amelyekben javulni szeretnétek?

A.B.: A játék minden elemében van előrelépési lehetőség és ezekért mindent
megteszek. Egy játékos mindig szerepelhet még a jónál is jobban.

S.S.: Talán a gyorsaság terén.

Mi történt a Szabella-kupán?

A.B.: Új védekezési szisztémát gyakoroltunk, amit itt volt először lehetőség igazán komoly ellenfelekkel szemben kipróbálni. Ez sajnos az eredményesség rovására ment, de reméljük, hogy napról napra jobban tudjuk végrehajtani.

S.S.: Nem voltunk igazán formába lendülve, hiszen 3 héttel később kezdtünk edzeni a többiekhez képest. De mindig lehet tanulni, még a vereségekből is.

Aztán visszavágtatok az Oltchimnek Németországban...

A.B.: Igen, de nem szabad komoly következtetéseket sem ebből, sem a győri mérkőzésből levonni, az igazi csaták a BL-ben lesznek.

S.S: Igen. Küldetés teljesítve.

Mivel ütitek el a szabadidőtöket?

A.B.: Amit egy nő általában csinál, az nekem is megadatik. Férjemmel együtt nagy örömmel nevelem a gyerekünket.

S.S.: Zongoraleckékkel, ez az új hobbim. Ezen kívül, nagyon szeretek gobelin képeket készíteni, akárcsak a természetet járni.

Névjegyek

Aurelia Brădeanu - 1979.05.05
Becenév: Mika
Beszélt nyelvek: román, magyar
Poszt: átlövő
Születési hely: Slatina
Eddigi klubjai: CSS Slatina, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Bukaresti Rapid
Hány éve játszik Győrben: 7

Simona Spiridon - 1980.02.01
Becenév: Szimi
Beszélt nyelvek: román, német, magyar, angol
Poszt: beálló
Születési hely: Roman
Eddigi klubjai: CSS LPS Roman, Silcotub Zalău,
Hypo Niederösterreich, Brassói Rulmentul
Hány éve játszik Győrben: 3

 

 

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas