A mai naptól kezdve amerikai focicsapata is van Kolozsvárnak, amely július végén már az első román bajnokságban is indulhat temesvári, bukaresti, illetve Prahova megyei csapatokkal karöltve.

" /> Sportoldal.ro - Megalakult a Kolozsvári Crusaders

Megalakult a Kolozsvári Crusaders


A mai naptól kezdve amerikai focicsapata is van Kolozsvárnak, amely július végén már az első román bajnokságban is indulhat temesvári, bukaresti, illetve Prahova megyei csapatokkal karöltve.

HIRDETÉS


A mai nap Kolozsvár is felzárkózott azon kevés romániai város mellé, amely amerikai focicsapattal büszkélkedhet. A Kolozsvári Crusaders (Keresztes Vitézek) a második erdélyi együttes ebben a szakágban, hiszen a Temesvári Lions nevezetű gárdát már korábban létrehozták. Ennek ellenére a kolozsváriak nagyon lelkesek és elsődleges céljukként tűzték ki a tengeren túlról származó sportág népszerűsítését hazánkban. Mindez csak a többi csapattal együttműködve lehetséges, így a tervek szerint idén szervezik meg az első román bajnokságot, amelynek három állomása, illetve két típusa lesz.

A fennebb említett gárdák mellett bukaresti, a Predators és a Warriors, valamint egy Prahova megyei alakulat, a Scăeni Jaguars nevez be, illetve szervezi meg a bajnokságot. Az első fordulónak Temesvár ad otthont július 24-én, pontosan azon a szombaton, amikor a nálunk sokkal népszerűbb labdarúgó-bajnokság élvonala is elkezdődik.

A megmérettetések két szinten zajlanak majd, a játék hivatalos változata mellett a szervezők úgy döntöttek, hogy indítanak úgynevezett flag football ligát is. Ez a verzió leginkább a fiatalok körében kedvelt az Egyesült Államokban, és nagy előnye, hogy a játékosok létszáma nem korlátozott, ahogy a játékfelületre sincs előírás. A flag futballban nem jellemzők továbbá a kemény ütközések és a speciális felszerelés, így szinte mindeki játszhatja. A román bajnokság ezen változatában hét csapattal találkozahatunk, mivel a fővárosi alakulatok két-két együttest küldenek harcba, ilyen módon lesz Bukaresti Predators 1 és 2, valamint Bukaresti Red és White Warriors. Egy-egy állomáson mindenki játszik mindenkivel, és a fordulók után elkészítik az összesített táblázatot. Az első helyezett hét ponttal, míg a többiek fokozatosan eggyel kevesebbel gazdagodnak, majd novemberben a legjobb négy folytatja a rájátszásban.

A formálisabb, 11 fős változatban négy induló lesz, a Kolozsvári Crusaders, a Temesvári Lions és a bukarestiek. Itt általában két meccset bonyolítanak le fordulónként, majd a legjobb két csapat közti nagydöntőt (Romanian Bowl) valamikor novemberben rendezik meg.

Az első romániai amerikai focibajnokság műsorterve:

Első forduló, július 24-25., Temesvár:
24-én: Temesvári Lions-Kolozsvári Crusaders
25-én: a flag változat meccsei

Második forduló, augusztus 28-29., Kolozsvár:
28-án: a flag változat meccsei
29-én: Kolozsvári Crusaders-Bukaresti Warriors; Temesvári Lions-Bukaresti Predators

Harmadik forduló, október 2-3., Bukarest:

2-án: a flag változat meccsei
3-án: Bukaresti Warriors-Temesvári Lions; Bukaresti Predators-Kolozsvári Crusaders

Rájátszás és Romanian Bowl - november

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas