Sikeresen abszolválta a múlt hétvégén a Csíkszeredai ISK KK csapata a kosárlabda B-osztály rájátszásának elődöntő tornáját. A döntő torna előtt Lászlófy Botondot, a csíki csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

" /> Sportoldal.ro - Lászlófy Botond: Az élvonalba kerülés a cél

Lászlófy Botond: Az élvonalba kerülés a cél


Sikeresen abszolválta a múlt hétvégén a Csíkszeredai ISK KK csapata a kosárlabda B-osztály rájátszásának elődöntő tornáját. A döntő torna előtt Lászlófy Botondot, a csíki csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

HIRDETÉS


Mi a véleménye az elődöntő tornán nyújtott teljesítményről?

Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, azonban a játékkal nem teljesen, ugyanis mindhárom mérkőzésen hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az első meccsen egy nagyon jó első félidőt követően a másodikban visszaestünk, és nagyon nehezen tudtuk hozni a mérkőzést. A Jászvásár elleni második meccsen pont az ellenkezőjék nyújtottuk, itt az első félidőben összességében nem játszodtunk rosszul, de a dobások pontatlanok voltak, és emiatt kerültünk hátrányba. A második félidőre szerencsére összeszedték magukat a fiúk, és bebiztosították a továbbjutást. A Galac elleni meccs már tét nélküli volt, itt a harmadik negyedben volt egy incidens, amiből mi kellett volna rosszabbul kijöjjünk, ugyanis Vajda Attilát véglegesen kizárták a játékvezetők, de az utolsó negyedben így is sikerült fordítani. Ezeket a hibákat részben a fiatalság számlájára is lehet írni, de megpróbálunk javítani rajtuk.

A hátralevő másfél hétben ki lehet küszöbölni a hullámvölgyeket?

Ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz, de megpróbálunk minél több hibát kijavítani. Szerencsére mindhárom mérkőzést ki tudjuk elemezni videón, és reméljük, hogy a bosszantó hibák nagy részét ki lehet javítani. Elsősorban a védő lepattanókkal, illetve az emberek kizárásával akadtak problémáink, de látva a hétvégi mérkőzéseket, remélhetőleg ezeket ki tudjuk küszöbölni.

Valakit ki szeretne emelni a csapatból?

Nem szeretek játékosokat kiemelni, minden meccsen voltak kiemelkedő jó teljesítmények, de úgy érzem ezek mind a csapat érdekeit szolgálták.

Vannak gondok a sérülésekkel?

A hétvégi mérkőzéseken Pătru dobókezével volt probléma, ez nagyban hátráltatta a teljesítményében, de reméljük, hogy jövő hétvégére már egézséges lesz. Ezen kivül Vajda Attila bokája ficamodott meg, ez rá is nyomta a bélyegét a második és a harmadik meccsen nyújtott teljesítményére, ugyanis ezeken a meccseken a saját képességeihez mérten maga alatt teljesített, de minden bizonnyal ő is vállalni tudja a döntő tornán a játékot.

Kicsit előretekintve mi várható a jövő heti döntő tornától? Kimondhatjuk, hogy a feljutás a cél?

Természetesen a feljutás a cél, de nem lesz könnyű. Úgy érzem, ennek a csapatnak a magja megérdemli, hogy az élvonalba játszon. Első lépésként meg szeretnénk rendezni a döntő tornát, amelyre jövő hétvégén kerül sor, viszont a szakszövetség a mai nap folyamán dönt a négyes torna színhelyéről.

Az ellenfelekről mit lehet tudni? A jászvásári csapatot már láttuk, a bukarestiek is hasonlóan jó játékerőt képviselnek?

Aki idáig eljut, az mindenképpen jó csapat. A Bukaresti Granitul a három elődöntőbeli ellenfelünkkel volt egy csoportban, és a második helyen végzett. A játékoskeretük jó, azonban több idegenbeli meccsükre is szűkös csapattal utaztak, és emiatt veszítettek mérkőzéseket. Egy másik viszonyítási alap a velünk egy csoportban levő fiatal temesvári csapat lehet, aki két meghatározó játékosát nélkülözve is helyt tudott állni a fővárosiak ellen. A temesváriak fő célja a héten sorra kerülő U18-as döntő megnyerése, de ennek ellenére egy meccset hoztak a hétvégén, és a másik két mérkőzésen is szoros eredményt értek el.

Értsem úgy, hogy mindenképp meg szeretnének szabadulni a fejetlenül megszervezett B osztálytól?

Igen. Mint már mondtam, a csapat magja többet érdemel az évi tizenöt meccsnél, ilyen körülmények között nagyon nehéz fejlődni. Reméljük, hogy az anyagi háttér továbbra is biztosítva lesz, és akkor tudjuk folytatni az elkezdett munkát.

Sokak szerint a B ligás csapatok szintje nagyon elmarad az első liga szintjétől. Mi a véleménye?

Azok az emberek nincsenek tisztában a versenykiírással, a másodosztályban ugyanis tilos az idegen játékosok szerepeltetése. Példának fel szeretném hozni a marosvásárhelyi csapattal játszott barátságos meccsünket, ahol ők is légiósok nélkül álltak ki, viszont a hazai játékosaik mind jelen voltak. Azt a meccset simán nyertük.

Értsük úgy, hogy légiósok szerződtetésében is gondolkoznak?

Nem szeretek előre tervezni, lépésről-lépésre kell haladni. Először a döntő tornára koncentrálunk, és megpróbálni feljutni az élvonalba.

Köszönjük szépen és sok sikert kívánunk a döntő tornán.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas