Meglepetésekben nem volt hiány az NHL rájátszás első körében, a Keleti Konferencia első három helyezettje búcsúzott a további küzdelmektől, míg a Nyugati Főcsoportban papírforma eredmények születtek.

" /> Sportoldal.ro - Borult a papírforma keleten

Borult a papírforma keleten


Meglepetésekben nem volt hiány az NHL rájátszás első körében, a Keleti Konferencia első három helyezettje búcsúzott a további küzdelmektől, míg a Nyugati Főcsoportban papírforma eredmények születtek.

HIRDETÉS


Nincs megállás az Észak-Amerikai Profi Jégkorong-bajnokságban (NHL), a rájátszás első körének befejezése után rögtön indul a második etap, ahol már a konferenciánkénti döntőbe kerülés a tét.

Ebben az idényben a Keleti Főcsoport szolgáltatott meglepetéseket, ugyanis búcsúzott a további küzdelmektől az alapszakaszt első helyen záró Washington Capitals, a második helyezett New Jersey Devils, illetve a harmadik pozíciót elfoglaló Buffalo Sabres is. A tavalyi bajnok Pittsburgh Penguins hiába végzett a negyedik helyen az alapszakaszt követően, első számú esélyesként várhatja a folytatást. A Montreal Canadiens szolgáltatta legnagyobb meglepetést, miután 1-3-as hátrányból felállva tudott fordítani a Washington Capitals ellen. A Philadelphia teljesítménye is dicséretet érdemel, a Flyers nehezen tudott bejutni a rájátszásba, itt viszont nagyszerűen játszva esélyt sem adott a New Jersey Devilsnek, és 4-1-es összesítéssel jutott a konferencia elődöntőjébe.


A Montreal kapujában Halak hasonlóan jól kellene teljesítsen a címvédő ellen is

Az elődöntőkben kiegyensúlyozott párharcokra lehet számítani, a Pittsburgh hiába indul esélyesként a Montreal ellen, a Canadiens bármikor képes lehet egy újabb bombameglepetésre. A másik párharcban nehéz az esélyekről beszélni, ugyanis két nagyon jó formát mutató gárda csap össze. A hazai pálya előnye a Bostonnál van, ugyanis jobb alapszakaszbeli helyezésének köszönhetően négy meccset rendezhet hazai környezetben a Bruins, de a Philadelphia az előző körben nyújtott jó idegenbeli bebizonyította, hogy az idegen pálya sem okoz gondot.

A Keleti-főcsoport elődöntőinek párosítása:

Pittsburgh Penguins (4.)-Montreal Canadiens (8.)
Boston Bruins (6.)-Philadelphia Flyers (7.)

A Nyugati Konferenciában az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelő eredmények születtek, egyedüliként a Detroit Red Wings továbbjutása nem felelt meg a papírformának, miután a vörösek búcsúztatták az alapszakaszt negyedik helyen záró Phoenix-t. A San Jose Sharks, illetve a Chicago Blackhawks is gyengén kezdte a Colorado, illetve Nashville elleni párharcot, de a végére belelendültek és könnyedén jutottak tovább. A Vancouver Canucks is bizonytalanul kezdte a Los Angeles elleni csatát, de a Sedin testvérek irányításával a végére belelendültek és jutottak be az elődöntőbe.


A Detroit szurkolói Pavel Datsyuk hasonló góljaira számítanak az elődöntőben is

Akárcsak keleten, itt is érdekfeszítő párharcokra van kilátás, a San Jose megpróbál visszavágni a tavalyi vereségért a Detroitnak, míg a másik oldalon a nagy mértékben fiatalokból álló Chicago a Vancouverrel méri össze erejét.

A Nyugati-konferencia elődöntőinek párosítása:

San Jose Sharks (1.)-Detroit Red Wings (5.)
Chicago Blackhawks (2.)-Vancouver Canucks (3.)

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas