Meskó Zoltánt, aki családjával 12 éves korában emigrált Temesvárról az Egyesült Államokba, leigazolta a háromszoros Super Bowl-győztes New England Patriots csapata.

" /> Sportoldal.ro - Temesvári magyar az NFL-sztárok között

Temesvári magyar az NFL-sztárok között


Meskó Zoltánt, aki családjával 12 éves korában emigrált Temesvárról az Egyesült Államokba, leigazolta a háromszoros Super Bowl-győztes New England Patriots csapata.

HIRDETÉS


Meskó Zoltán újabb sportággal gazdagította azok sorát, amelyben magyaroknak is szurkolhatunk. A romániai magyar Meskó 1986-ban született, 1998-ban szüleivel Ohio államba telepedett ki, a középiskolában ismerkedett meg a kontinens őshonos sportjával, az amerikai futballal. Kezdetben jobban érdekelte az európai foci, de a Twinsburgh High School amerikaifoci-csapata felfigyelt a tehetséges ballábas rúgójátékosra, és amikor 86 egyetemi klub érdeklődött utána, akkor a csábító ösztöndíjaknak is köszönhetően meggyőződött, hogy ez a neki való sport. A Michigan egyetem ajánlatát fogadta el, ahol sorra döntötte a rekordokat: ő az első a mezőnyrúgások számát és az ebből elért yardmennyiséget tekintve, a yardátlagokban második: 42,5-ös átlagteljesítménye csak 0,3-mal marad el az 1987 óta álló csúcstól.

Meskó punterként játszik, ami azt fedi, hogy a támadási lehetőség reladásakor rúgja át az ellenfélnek a labdát. A punter legfontosabb feladata, hogy a rúgásai után minél hosszabb időt töltsön a levegőben a labda, ezzel több időt biztosít a védőknek, hogy odaérjenek a labdát elkapóhoz. A punterek közül Meskót sorolták első helyre az idei átigazolási szezonban, a drafton. A Patriots vette meg, ugyanis a háromszoros bajnokcsapatnak nem volt igazi mezőnyrúgója. A klub szerződést még nem kötött vele, így akár kölcsön is adhatja, de Meskó szerint bármely NFL-csapatban megtiszteltetés játszani.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas