Az olimpiai játékok befejezése után szűk egy hónappal, a csíkszeredai Kelemen Zoltánt kérdeztük a Vancouverben szerzett élményekről, illetve tapasztalatokról. A 23 éves műkorcsolyás 29. helyen végzett a férfiak versenyében, ami nagyon nagy teljesítménynek számít.

" /> Sportoldal.ro - Be szeretném bizonyítani, hogy a műkorcsolya Romániában létezik...

Be szeretném bizonyítani, hogy a műkorcsolya Romániában létezik...


Az olimpiai játékok befejezése után szűk egy hónappal, a csíkszeredai Kelemen Zoltánt kérdeztük a Vancouverben szerzett élményekről, illetve tapasztalatokról. A 23 éves műkorcsolyás 29. helyen végzett a férfiak versenyében, ami nagyon nagy teljesítménynek számít.

HIRDETÉS


Mivel telnek egy olimpiai bajnokságon résztvevő műkorcsolyás napjai az ötkarikás játékok után?
Sajnos pihenésre nem volt időm, kell folytatni a felkészülést, ugyanis két fontos verseny még hátra van, a román bajnokság és a világbajnokság.

Milyen érzés olimpikonnak lenni?
Nagyon jó, felemelő érzés, de ezt igazán szavakban nem tudom kifejezni. Ott kell lenni és átérezni az olimpiai játékok hangulatát.

Hogyan tetszett Vancouver, mint város?
Vancouver nagyon szép város. Szerencsénk is volt, mert az olimpiai falunak az a része, ahol mi voltunk elszállásolva nagyon közel volt a központhoz. Az idő viszont nem volt jó, sokat esett az eső, de ennek ellenére volt időnk körülnézni.

Milyenek voltak a helyszínek? Volt időd más eseményeket is megtekinteni?
A saját versenyem előtt nem volt időm más rendezvényeket, színhelyeket megtekinteni. Azután kilátogattunk a short track, illetve gyorskorcsolya versenyekre, a jégkorong mérkőzésekre sajnos nem volt jegyünk, így azokat kihagyni kényszerültem.

Szerinted a helyiek hogyan viszonyultak az olimpiához, segítőkészek voltak, vagy inkább teher volt számukra?
A helyiek kedvesek és segítőkészek voltak, igazi ünnepként fogták fel az olimpiát. Negatív tapasztalatom nem volt az ottani emberekkel kapcsolatban.

Milyen volt az olimpiai falu?
Az olimpiai falu mindennel fel volt szerelve, volt benne edzőterem, orvosi rendelő, de volt mozi vagy éppen játékterem is.

Milyen volt a romániai csapaton belül a hangulat?
Ezt nem tudom, ugyanis én és Kristó Katalin voltunk csak Vancouverben, a többiek a másik faluban - Whistlerben voltak, ami autóbusszal két órai távolságra volt Vancouvertől.

Megítélésed szerint elégedettek lehetünk a román csapat olimpiai szereplésével?
Szerintem igen, érmet még a legoptimistább szurkolók sem vártak. A népes csapatból főleg a biatlonosok eredményei voltak kimagaslóak, de a férfi bob páros eredménye is dicséretes.Hogyan értékeled a saját szereplésed?
A szereplésem összességében jó volt, volt egy hiba a rövidprogramomban, ami miatt sajnos a kűrt nem tudtam bemutatni, de így is elégedett vagyok. Mindenképp örvendetes, hogy a világ legjobb harminc versenyzője között ott tudtam lenni, remélem következőleg jobb lesz.

Értsük úgy, hogy négy év múlva Szocsiban is ott leszel?
Igen, természetesen ott szeretnék lenni, de a négy év hosszú idő. Remélem a sérülésekkel nem lesz probléma és akkor 2014-ben is ott tudok lenni az olimpiai játékokon.

A férfiak versenyében nem kis meglepetés született... Hogyan élte meg ezt a mezőny, vagy számítani lehetett rá?
Igen, érdekes verseny volt. Az amerikai Lysacek aranyérme mindenképp meglepetésnek számított, a szakértők Pljuscsenkot várták az első helyre. Ezen kívül a francia Brian Joubert 16. helye és a cseh Tomas Verner 21. pozíciója is meglepő volt, hisz mind a ketten éremesélyesként utaztak ki.

Hamarosan világbajnokság, több nagy név is hiányozni fog. Milyen reményekkel indulsz?
Valóban többen hiányozni fognak. A cél a 24 közé kerülés, be szeretném bizonyítani, hogy a műkorcsolya Romániában létezik és igenis képesek vagyunk jó eredményekre.

Köszönjük szépen, és sok sikert kívánunk a továbbiakban.

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas