Újra ünnepeltek a sportolók Vancouverben, hiszen véget ért az idei téli olimpia. A hazaiak kitettek magukért mind a szervezésben, mind a jó szereplésben, ugyanis rekordmennyiségű, 14 aranyérmet gyűjtöttek össze egy olimpia alatt.

" /> Sportoldal.ro - Vancouver átadta az olimpiai zászlót

Vancouver átadta az olimpiai zászlót


Újra ünnepeltek a sportolók Vancouverben, hiszen véget ért az idei téli olimpia. A hazaiak kitettek magukért mind a szervezésben, mind a jó szereplésben, ugyanis rekordmennyiségű, 14 aranyérmet gyűjtöttek össze egy olimpia alatt.

HIRDETÉS


Kanada az önirónia képességéről is tanúságot tett, ugyanis a nyitóünnepségen a négy fáklya közül csak három nyílt ki, így Catriona Le May Doan nem tudott részt venni a láng ünnepélyes meggyújtásában. Ezért a záróünnepségen újra megjelent, és egy szerelőnek öltözött bohóc elővarázsolta számára az oszlopot, és így az olimpia záróakkordjaira teljes pompájában ragyoghatott a láng. Ezt követően sportolók özönlötték el a BC Place stadiont, de már sokkal kötetlenebb formában, mint az első napon. A nyitóünnepség szereplői közül viszontláthattuk Nikki Yanofskit is, aki a vancouveri téli olimpiai játékok dalát, a Let's Have a Party-t adta elő.

A vidám percek után az olimpiai zászló átadására került sor, Vancouver polgármestere az oroszországi Szocsi elöljárójának adta át a stafétát, hogy négy év múlva megszervezze a téli olimpiai játékokat. Oroszországnak sokat kell dolgoznia az elkövetkező négy évben, hogy Kanadához hasonló eredményes házigazda legyen. Az orosz sportolók vancouveri teljesítményével ugyanis maga Putyin is elégedetlen volt.

Neil Young dala után híres kanadaiak, köztük Michael J. Fox is beszédet mondott, kiemelve, hogy miért jó kanadainak lenni. Az ünnepség további része zenés-táncos mulatsággal telt, többek között a Nickelback és Avril Lavigne is fellépett, a stadionon kívül pedig hatalmas tüzijátékkal jelezték, hogy Kanada jelesre vizsgázott, és felszabadultan adhatja át a stafétát az oroszoknak. Az egész ünnepség lazábbra, humorosabbra, fiatalosabbra volt tervezve a nyitóünnepségnél, hiszen nemcsak a sportolók, de a szervezők is egy kemény munkával eltelt időszakon vannak túl, amiért megérdemlik a szórakozást, a dicséretet és a pihenést.

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas